Newsroom

Newsroom

Με εξώδικο απαντά στην ΟΙΕΛΕ ο Καλλιάνος για το Κέντρο Μελέτης

Τι υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ

451859265 8052221044839796 8582856901300952268 n

Απαντήσεις στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για το Κέντρο Μελέτης που διατηρεί στη Γλυφάδα έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει εντός της ημέρας σε εξώδικο προς την ΟΙΕΛΕ και “κάθε άλλον που προσπαθεί να σπιλώσει το όνομά μου και την ηθική”, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ενώ υποστηρίζει πως το Κέντρο Μελέτης του δεν είναι φροντιστηριακός οργανισμός, αλλά δομή που βοηθά παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και Α’ Λυκείου με την καθημερινή τους μελέτη, λειτουργώντας “σαν αναγνωστήρια με επιτηρητές Καθηγητές”. Για τέτοιες δομές, σημειώνει, δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο, όπως ισχύει με τα φροντιστήρια.

Ακολουθεί η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου:

“Προς ΟΙΕΛΕ και κάθε άλλον που προσπαθεί να σπηλώσει το όνομά μου και την ηθική.

1. Μέσα στη μέρα θα σταλεί εξώδικο, από τον δικηγόρο μου κ. Κούγια, σε όποιον προσπαθεί να σπηλώσει το όνομά μου και να με βλάψει οικονομικά και ηθικά.

2. Κινούμαι πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα. Όποιος επιχείρεί να αμαυρώσει το όνομά μου, να με βλάψει και να εμποδίσει την επιχείρησή μου, που με πολύ κόπο δημιούργησα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Και απαντώ:

2. Η δομή αυτή αφορά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, δηλαδή σε παιδιά που θέλουν βοήθεια για την καθημερινή τους μελέτη και ΟΧΙ φροντιστηριακό μάθημα. Ποιός νόμος λέει ότι απαγορεύεται να κάνεις μελέτη σε παιδιά του Γυμνασίου και Α’ Λυκείου ;

3. Έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε έναν χώρο εξαιρετικό. Οι αίθουσες, οι διάδρομοι, τα παράθυρα, οι τουαλέτες, τα θρανία, τα έπιπλα, οι σημάνσεις, όλα είναι σχεδιασμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει 100% ασφάλεια για τους μαθητές και είναι όλα προβλεπόμενα. Καλώ όποιον θέλει να έρθει να ελέγξει το χώρο

4. Έχω κάνει έναρξη εταιρείας πριν από λίγους μήνες, κανονικότητα και νομιμότατα. Είμαι φορολογικά ενήμερος και γι αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφημίζω δημόσια την επιχείρηση μου. Ίσα ίσα το κάνω με καμάρι !

5. Δεν είμαστε φροντιστηριακός οργανισμός, εμείς απλά βοηθάμε τα παιδιά να μελετήσουν για την επόμενη μέρα και τα επιτηρούμε για αυτό.

6. Προτρέπω όποιον θέλει να έρθει να ελέγξει τους χώρους μας και θα καταλάβει αν εργαζόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών ή όχι. Κοιτάξτε αυτούς που κάνουν χώρους σε υπόγεια, που βάζουν 10 μαθητές μέσα σε τάξεις, που προσλαμβάνουν φοιτητές και όχι καθηγητές, που δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους τους, που δεν κολλάνε ένσημα και που αποκρύπτουν εργαζομένους. Εγώ έγω την τιμή να προσλαμβάνω μόνο εξειδικευμένους καθηγητές με Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές διατριβές, και να τους πληρώνω με πάνω από 10 ευρώ την ώρα, με όλα τα ένσημα, τις άδειες και τα δώρα τους.

7. Αν είχα φροντιστήριο προφανώς θα ήθελε συγκεκριμένη άδεια. Δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο όμως για τις δομές αυτές, που είναι χώροι μελέτης, σαν αναγνωστήρια δηλαδή με επιτηρητές Καθηγητές. Για να ανοίξεις Κέντρο Μελέτης, όπως χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρειάζεται έναρξη επιχείρησης με έδρα το Κέντρο Μελέτης, τους κατάλληλους ΚΑΔ για την εκπαίδευση, και να κάνεις όλες τις νόμιμες και λογιστικές διαδικασίες με POS, ταμειακές και αποδείξεις.

8. Δεν έχω ούτε Φροντιστήριο, ούτε Πληροφορική, ούτε Ξένες γλώσσες, ούτε Ρομποτική ούτε τίποτα από όλα αυτά. Κάνουμε ΜΟΝΟ Μελέτη στους μαθητές μας οι οποίοι δεν έχει σημασία τι τάξη πάνε από τη στιγμή που επιθυμούν μελέτη και ΟΧΙ Φροντιστήριο. Θέλουν δηλαδή βοήθεια στο διάβασμά τους. Γι’ αυτό και δεν κάνουμε σε Β’ και Γ’ Λυκείου που θέλουν σωστά τα παιδιά φροντιστήριο και προετοιμασία για τις πανελλήνιες.

Ψάξτε να βρείτε τους παράνομους και αφήστε εμένα που δεν έχω περάσει ποτέ ούτε έξω από δικαστήριο στη ζωή μου.Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη δικαιοσύνη. Γιατί μάλλον ενοχλεί όταν κάποιος επιχειρεί και μάλιστα προς το συμφέρον των παιδιών και των γονιών τους. Στη ζωή μου δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα. Άρα όλοι εσείς που επιθυμείτε να με βλάψετε, θα με βρείτε απέναντι σας στη δικαιοσύνη.

Ντροπή σας !”

Ο Δούσης σοκάρει τους τουρίστες: «Ουρούν εκεί και να μην πω τι άλλο κάνουν» – Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (Video)

dousis

Ο Δούσης σοκάρει τους τουρίστες: «Ουρούν εκεί και να μην πω τι άλλο κάνουν» – Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (Video)

Ο ειδικός των ταξιδιών δίνει μερικές απλές συμβουλές και μας προτρέπει να καθαρίζουμε ορισμένα πράγματα,…

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

κασσελάκης τάιλερ

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

Το δώρο που θα κάνει σε Κασσελάκη - Τάιλερ ένας συλλέκτης αυτοκινήτων από την Κρήτη

Πέθανε ο Sphen, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος του Σίδνεϊ – O σύντροφός του τον αποχαιρετά τραγουδώντας και τον συνοδεύει όλη η αποικία (Video)

roy rashti lIEuPtCzHZo unsplash

Πέθανε ο Sphen, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος του Σίδνεϊ – O σύντροφός του τον αποχαιρετά τραγουδώντας και τον συνοδεύει όλη η αποικία (Video)

«Άρχισε αμέσως να τραγουδά, και η αποικία ανταποκρίθηκε μελωδικά», ανέφερε το ενυδρείο. Ο αντίκτυπος του…

Μενίδι: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με περιπολικό – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

ΕΚ - Περιπολικό Αστυνομία

Μενίδι: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με περιπολικό – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Ο 18χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο, όμως εν συνεχεία εντοπίστηκε και…