Μειώνει την επισιτιστική βοήθεια προς τη Συρία ο ΟΗΕ

[…]

Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να μειώνουν την επισιτιστική βοήθεια που χορηγούν στους Σύρους κατά 40% λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αναπληρώτρια διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Ελίζαμπεθ Ράσμουσον.

Ο ΟΗΕ διανέμει βοήθεια σε τρόφιμα σε συνολικά 4,2 εκατ. πρόσωπα στη Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται τα τελευταία τρία χρόνια από έναν εμφύλιο πόλεμο ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 200.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με την Ράσμουσεν, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα θα συνεχίσει να διανέμει βοήθεια στον ίδιο αριθμό ανθρώπων αλλά η ποσότητά της θα μειωθεί κατά 40% λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης προς αυτό. Η ίδια διευκρίνισε ότι οι περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες εκτός της χώρας θα πληγούν επίσης από τη μείωση της επισιτιστικής βοήθειας από τον Νοέμβριο

Η ποσότητα της βοήθειας σε τρόφιμα για τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο θα μειωθεί από 20 ως 30%, ενώ στην Τουρκία το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα δεν θα διανέμει πλέον βοήθεια σε όλους τους καταυλισμούς των Σύρων προσφύγων.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα χρειάζεται 352 εκατ. δολάρια (280 εκατ. ευρώ) ως τα τέλη του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Ράσμουσεν, η οποία βρίσκεται στο Κουβέιτ για να συμβάλει στη διοργάνωση μιας ακόμη συνόδου των σημαντικότερων δωρητών όσον αφορά τη συριακή κρίση.

Τον Ιανουάριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014 στο Κουβέιτ οργανώθηκαν δύο διεθνείς σύνοδοι στις οποίες έγιναν δεσμεύσεις για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 6 δισεκ. δολαρίων σε βοήθεια για τη Συρία. Όμως αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κουβέιτ επισήμαναν σήμερα πως πολλές από τις χώρες που είχαν δεσμευθεί να χορηγήσουν βοήθεια δεν τίμησαν τις υποσχέσεις τους.

Μια τρίτη σύνοδος για τον σκοπό αυτό πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, αν και μένει ακόμη να καθοριστεί πού, σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

«Ο προσωρινός προϋπολογισμός (του Προγράμματος) ήταν 4,2 δισεκ. δολάρια για το 2014, αλλά τώρα οι ανάγκες ανέρχονται σε 8,5 δισεκ. δολάρια», εξήγησε η Ράσμουσον, αναφέροντας ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες μόνον για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της Συρίας είναι της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων.

Ο καθηγητής Γενετικής, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης υποστηρίζει ανάσταση νεκρών (video)

Ο καθηγητής Γενετικής, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης υποστηρίζει ανάσταση νεκρών (video)

Η κρυογονική επιστήμη… προσπαθεί να λύσει χρόνια ιατρικά προβλήματα, με ένα διαφορετικό τρόπο.

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα του Τραμπ- Αιχμές κατά της μυστικής υπηρεσίας

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα του Τραμπ- Αιχμές κατά της μυστικής υπηρεσίας

Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας ο Τραμπ, εξαπέλυσε μύδρους κατά των Δημοκρατικών…