Μέση Ανατολή: Απ’ την έναρξη της χερσαίας επίθεσης σκοτώθηκαν 250 μαχητές της Χεζμπολάχ

Μέσα σε λίγα 24ωρα παραπάνω από 250 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους

AP24275280466453

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης τη Δευτέρα στον νότο της γειτονικής χώρας κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν. Συνολικά “250 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ μεταξύ των οποίων 21 μαχητές εξοντώθηκαν σε τέσσερις ημέρες επιχειρήσεων στον νότιο Λίβανο”, δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Τρία νοσοκομεία στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένου ενός στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αναστείλουν τις δραστηριότητές τους λόγω των ισραηλινών επιδρομών στη χώρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους που μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Το νοσοκομείο “Αγία Τερέζα” κοντά στη νότια Βηρυτό ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις υπηρεσίες του λόγω των ισραηλινών επιδρομών, μαζί με άλλα δύο νοσοκομεία στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και 24 τραυματίες από επίθεση με drones

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με τους IDF, δύο drones φορτωμένα με εκρηκτικά εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ, το ένα εκ καταρρίφθηκε από την ισραηλινή αεράμυνα και το δεύτερο έπληξε μια στρατιωτική βάση στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν.

Εκτός από τους δύο 19χρονους νεκρούς στρατιώτες, άλλοι 24 τραυματίστηκαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά.

Σε άλλη του ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει πάνω από 2.000 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων υποδομών και εξοπλισμών, στο νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στον νότο της γειτονικής χώρας κατά της Χεζμπολάχ.

«Περισσότεροι από 2.000 στρατιωτικοί στόχοι επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών, υποδομών (…), στρατιωτικών κτιρίων, αποθηκών όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Παράλληλλα ο στρατός είπε ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης.

Αεροπορικές επιδρομές από ΗΠΑ και Βρετανία σε Χοντέιντα και Σαναά, σύμφωνα με μμε των Χούθι

Αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης και μια περιοχή στη Σαναά στην Υεμένη – και οι δύο τοποθεσίες υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι – μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάρια: Τα 32 που πρέπει να τρώτε και τα 5 που καλύτερα να αποφεύγετε

Μενίδι: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του διανομέα – «Η νταλίκα τον έλιωσε»

Τσουβέλας: Εξηγεί γιατί το πρόβλημα με τα non binary δεν είναι μόνο ο Σεφερλής και έχει δίκιο

Πλακιάς: Πώς έβαλε τέλος στην κόντρα για τη συναυλία – «Δεν ξέρω αν θα πάω»

Πέθανε σε ηλικία 44 ετών ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr