Μέση Ανατολή: Νεκρός από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ο υπουργός οικονομικών της Χαμάς

Σύμφωνα με παλαιστινιακές αναφορές, ο αλ-Ζαρίι σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του σε επίθεση στη γειτονιά Deir Al-Balach της Γάζας - Πρόκειται για ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, που σκότωσαν οι Ισραηλινοί.

75c4a7e4 zari

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχαν οι IDF, νεκρός από πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, έπεσε ο υπουργός οικονομίας της οργάνωσης, Αμπντ αλ-Φατάχ αλ-Ζαρίι (Abd al-Fattah al-Zari’i ), λίγο μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Πρόκειται για ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, που σκότωσαν οι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές αναφορές, ο αλ-Ζαρίι σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του σε επίθεση στη γειτονιά Deir Al-Balach της Γάζας.

Το συγκεκριιμένο στέλεχος είχε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σημαντικό ρόλο στην εσωτερική λειτουργία της Χαμάς, καθώς επέβλεπε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και διαχειριζόταν αγορές που τελούσαν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το IDF, ο υπουργός Οικονομικών Abd al-Fattah al-Zari’i υπηρέτησε επίσης ως πράκτορας στο τμήμα παραγωγής της Χαμάς. Το IDF λέει ότι το τμήμα κατασκευής εργάζεται για να «αυξήσει τις δυνατότητες όπλων της Χαμάς, μεταξύ άλλων με την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή».

Ο Al-Zari’i, σύμφωνα με το IDF, διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση των προσπαθειών της Χαμάς να καταλάβει τον έλεγχο της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας», καθώς και στη διαχείριση των αγορών που ελέγχονται από τη Χαμάς.

Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για τη διανομή καυσίμων, φυσικού αερίου και κεφαλαίων για «τρομοκρατικές δραστηριότητες», προσθέτει ο στρατός. Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η δολοφονία του έλαβε χώρα στο Deir al-Balah της Γάζας και η μητέρα του σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανακοίνωση-καταπέλτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ για τη συμμετοχή της Αλγερινής στο Παρίσι!

Οριακά μπροστά από τον Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση η Κάμαλα Χάρις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκλόνισε η Γκούσιν – «Μέχρι Φλεβάρη δούλευα για να μπορέσω να στηρίξω την αθλητική μου καριέρα» (video)

Διδυμότειχο: Ο 32χρονος με απύθμενο θράσος παραδέχτηκε τα βασανιστήρια στην 32χρονη

ΗΠΑ: Καρέ – καρέ η ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού σε ταξιτζή – «Είναι σίγουρα έγκλημα μίσους» (Video)

ΗΠΑ: Καρέ – καρέ η ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού σε ταξιτζή – «Είναι σίγουρα έγκλημα μίσους» (Video)

Βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο από κάμερα στο εσωτερικό του ταξί της γνωστής εταιρείας, είδε το φως…

Εικόνες-σοκ στο ΑΧΕΠΑ: Με ανεμιστήρα ψύχεται το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα – Ασθενείς και προσωπικό σε απόγνωση

Εικόνες-σοκ στο ΑΧΕΠΑ: Με ανεμιστήρα ψύχεται το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα – Ασθενείς και προσωπικό σε απόγνωση

Πολλά παρόμοια περιστατικά ακραίων συνθηκών λόγω καύσωνα γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.