Newsroom

Newsroom

Μεταγραφές: Αναζητά "λαβράκια" ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη στο καλοκαιρινό μεταγραφικό πεδίο και η απόκτηση του Τόμας Ροσίτσκι είναι ένα από…

olympiakos 2

Ο Ολυμπιακός έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη στο καλοκαιρινό μεταγραφικό πεδίο και η απόκτηση του Τόμας Ροσίτσκι είναι ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» της διοίκησης των πρωταθλητών Ελλάδας. Οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πείσουν τον διεθνή μεσοεπιθετικό να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα ως ισχυρό διαπραγματευτικό ατού τις πολύ καλές σχέσεις των «ερυθρόλευκων» με τη διοίκηση των «κανονιέρηδων» αλλά και τον τεχνικό των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστική σε ό,τι αφορά την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τσέχος μέσος. Ο Ροσίτσκι, που έκανε μια πολύ καλή σεζόν με την Αρσεναλ, κατακτώντας μάλιστα προχθές και το Κύπελλο Αγγλίας, έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να πει το «ναι» ο 34χρονος μέσος και να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Ο διεθνής άσος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Λονδίνου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βενγκέρ έχει διαμηνύσει στον παίκτη ότι δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του για την αγωνιστική περίοδο και αυτό σημαίνει ότι ο διεθνής άσος αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οπως προαναφέραμε, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ροσίτσκι έχουν δείξει αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων και σύλλογοι από την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς εντυπωσίασε με τη σταθερότητα της απόδοσής του τη φετινή σεζόν. Η προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδας δεν είναι εύκολη, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να δώσει… ρέστα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Διερευνητικές κινήσεις για Ούτσε

Ο Ικε Ούτσε ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ με γκολ, φτάνοντας έτσι τα 14 τέρματα σε 30 εμφανίσεις με το «κίτρινο υποβρύχιο». Ο Νιγηριανός επιθετικός είναι από τους πρώτους στόχους της ομάδας του Πειραιά, με τον προπονητή του Ολυμπιακού Μίτσελ να έχει εισηγηθεί στη διοίκηση των πρωταθλητών την απόκτηση του 30χρονου στράικερ. Η σεζόν στην Ισπανία ολοκληρώθηκε και πλέον οι Πειραιώτες ξεκινούν τις επαφές με τη Βιγιαρεάλ και την πλευρά του ποδοσφαιριστή, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή. Ο Μίτσελ θεωρεί ότι ο Ούτσε μπορεί να δώσει λύσεις όχι μόνο σε ρόλο σέντερ φορ, αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι πολύ καλές σχέσεις του Ολυμπιακού με τη διοίκηση της Βιγιαρεάλ είναι ένα στοιχείο που επίσης δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Καθοδόν ο Ντιόπ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Πάπε Ντιόπ στον Ολυμπιακό και δεν είναι τυχαίο πως και στην Ισπανία ανέφεραν ότι ο παίκτης είναι έτοιμος να μετακομίσει στον Πειραιά. Ο ίδιος ο Ντιόπ ρωτήθηκε αναφορικά με την ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι το ουσιαστικά. «Θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι» ήταν η απάντηση του Σενεγαλέζου, ωστόσο όλα δείχνουν πως ο διεθνής μέσος είναι έτοιμος να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι ο Ολυμπιακός τα έχει βρει με τη Λεβάντε για την απόκτηση του Ντιόπ, ενώ απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες με την πλευρά του Σενεγαλέζου για να «πέσουν» και οι υπογραφές στα συμβόλαια. Ολα πάντως δείχνουν ότι οι ανακοινώσεις είναι θέμα ημερών.

Αναμονή για Πουλίδο

Στο θέμα του Αλαν Πουλίδο δεν σημειώθηκε χθες κάποια εξέλιξη και στον Ολυμπιακό περιμένουν το έγγραφο από το Μεξικό που θα αποδεικνύει ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος και δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Τίγκρες. Ο 23χρονος διεθνής επιθετικός, που θα δώσει το «παρών» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση και όλοι πλέον είναι στην αναμονή για να διαπιστωθεί κι επίσημα αν τελικά ο Πουλίδο έχει συμβόλαιο με την Τίγκρες. Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στον Ολυμπιακό επικρατεί αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, θεωρώντας πως ο νεαρός άσος δεν έχει καμιά δέσμευση με τη μεξικανική ομάδα.

Ωρα ανακοινώσεων για δύο

Στο ελληνικό μέτωπο των μεταγραφών του Ολυμπιακού, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχουμε και τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις. Τόσο με τον Φορτούνη όσο και με τον Καθάριο ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις φτάνοντας στο θεμιτό αποτέλεσμα, και οι ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα θα επιβεβαιώσουν τις πρώτες καλοκαιρινές μεταγραφές των πρωταθλητών. Ο Φορτούνης, βεβαίως, θα είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν, ενώ ο Καθάριος θα περάσει από «εξετάσεις» στην προετοιμασία.

«Μάχη Ολυμπιακού για Σκόκο»

Ο Νάτσο Σκόκο είναι μια από τις δυνατές περιπτώσεις που εξετάζουν στον Ολυμπιακό για ενίσχυση μεσοεπιθετικά, με χθεσινά δημοσιεύματα στην Αργεντινή να φέρνουν και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται πως ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο με τη μορφή δανεισμού από τη Σάντερλαντ μαζί με τις Νιούελς Ολντ Μπόις και Μπόκα. Μπορεί (κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους) στον Ολυμπιακό να διέψευσαν πως ασχολούνται με την περίπτωση του Σκόκο, όταν το θέμα ανέβηκε για τα καλά στον ελληνικό Τύπο, όμως η ουσία είναι πως οι πρωταθλητές είναι στο κόλπο, έχοντας ως σημαντικότερο έργο να πείσουν τον Σκόκο να επιστρέψει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού αυτήν τη φορά, και όχι στην πατρίδα του.
Στην πατρίδα του άσου της Σάντερλαντ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η πρώην ομάδα του Σκόκο, Νιούελς Ολντ Μπόις, είναι αποφασισμένη να κινηθεί άμεσα για να τον αποκτήσει προσφέροντας 700.000 δολάρια για τον δανεισμό του, με την Μπόκα και τον Ολυμπιακό να παραμονεύουν. «Από εδώ και πέρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις θα ξεκινήσουν εκτεταμένες διαπραγματεύσεις, γιατί ο επιθετικός διεκδικείται επίσης από την Μπόκα και τον Ολυμπιακό από την Ελλάδα μεταξύ άλλων ενδιαφερόμενων ομάδων» σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα lacapital.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…