Μη του τους κύκλους τάραττε

Στην «ψήφο διαμαρτυρίας» των Ευρωεκλογών, ο Έλληνας διαμαρτυρήθηκε επειδή τόλμησαν να τον σκοτίσουν με την ακρίβεια, τη διαφθορά, τα Τέμπη και άλλες ανοησίες.

6247521

Ως «χαλαρή ψήφος» και «ψήφος διαμαρτυρίας», χαρακτηρίζονται συχνά οι ευρωεκλογές. Και πράγματι, ο Έλληνας διαμαρτυρήθηκε έντονα την περασμένη Κυριακή. Διαμαρτυρήθηκε επειδή του πρήζουν τα ούμπαλα με κάλπες και βλακείες, ενώ ο ίδιος θέλει να βλέπει μπάλα όλη μέρα. Και στο ημίχρονο να δέρνει τη γυναίκα του και να κακοποιεί τα παιδιά του.

Το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο εκκωφαντικό 58,61% . Πάει να πει, ότι στην κάλπη προσήλθαν πολύ λιγότεροι από τους μισούς πολίτες. Αυτό το 58 τοις εκατό, των αδιάφορων, είναι το πραγματικό καρτέλ και παίρνει τη χώρα στο λαιμό του. Η Νέα Δημοκρατία γκρεμοτσακίστηκε στο 28%, απέτυχε σε όλους τους στόχους της και μολαταύτα κυριάρχησε με 13 μονάδες διαφορά από τον ΣυΡιζΑ, με την ψήφο 1.125.602 ανθρώπων. Μπλε επέλεξε προχθές μόλις ένας στους εννέα Έλληνες. Το 28 τοις εκατό του 42 τοις εκατό.

Το απερίγραπτης φαιδρότητας –με σκόρπιες εξαιρέσεις φυσικά- ρόστερ των 21 εκλεκτών που στέλνουμε στις Βρυξέλλες αφιερώνεται εξαιρετικά σε όσους πίστευαν ότι δεν γινόταν χειρότερη αντιπροσωπεία από την απερχόμενη, που είχε πλέι-μέικερ την Καϊλή και «δεκάρι» τον Λαγό. Πόσοι από τους τωρινούς θα καταλήξουν κι αυτοί στη μπουζού; Ο διαβόητος Φρέντι Μπελέρης, δήμαρχος Χειμάρρας μέσα από το κελί, δείχνει τον δρόμο.

Εκλέγονται επίσης -εκτός της Αφρούλας Λατινοπούλου, που είναι πλέον κομματάρχισσα- η Ελεωνόρα Μελέτη, ο Σάκης Αρναούτογλου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας που ασφαλώς τον μπέρδεψαν με τον λαοφιλή λοιμωξιολόγο, ένας Νίκος Αναδιώτης τον οποίο αγνοούσα μέχρι που έμαθα ότι ομνύει στο δόγμα «με ενδιαφέρει να είμαι καλός χριστιανός και όχι καλός άνθρωπος», κάποιος Φράγκος που ψηφίστηκε κατά λάθος επειδή τον πέρασαν για τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, ένας του ΚΚΕ που αρνήθηκε πεισματικά να καταδικάσει την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, μία Μαρία Ζαχαρία της Πλεύσης που την πέρασαν για τη Μάρα Ζαχαρέα, μία κτηνοτρόφος 76 ετών ονόματι Γαλάτω που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά αλλά πήρε 51.000 σταυρούς επειδή το επώνυμό της αρχίζει από «Α», να τραβάς τα μαλλιά σου μέχρι να μη σου μείνει τρίχα στο καύκαλο.

Οι τυχεροί του σταυρού είναι, καταπώς φαίνεται, αυτοί που ευτύχησαν να έχουν το «Α» ως αρχίγραμμα του επωνύμου τους. Σε όλα σχεδόν τα κόμματα, πρώτος σε σταυρούς εκλέχτηκε (ή δεν εκλέχτηκε) αυτός που ήταν πρώτος στην αλφαβητική λίστα. Στη Νέα Δημοκρατία, ο Αυτιάς. Στον ΣυΡιζΑ, ο Αρβανίτης. Στο ΠαΣοΚ, τρίτος ο Αρναούτογλου, ο μετεωρολόγος ή ο αδελφός του, δεν είμαι βέβαιος. Στην Ελληνική Λύση, δεύτερη η άγνωστη ακόμα και στον Έβρο κυρία Αλεξανδράκη. Στο ΚΚΕ, ο Νικολάου-Αλαβάνος, περισσότερο Αλαβάνος παρά Νικολάου. Στη Νίκη, ο καλός χριστιανός Αναδιώτης. Στην Πλεύση ήταν top-3 κάποιος Αλειφτήρας, στη Φωνή Λογικής ένας Αθανασάτος. Σε μικρότερα κόμματα κέρδισαν πρωτιές ένας Ασπρογέρακας, μία Αβραμάκου, ένας Ακτσαλής, μία Αργυροπούλου και επίσης οι κ.κ. Αναγνώστου, Αδαμόπουλος, Ανδριώτης, Αγγελόπουλος. Α, και η …Βέφα Αλεξιάδου στο Λαός! Και πάει κλαίγοντας, αλλά με αυστηρώς αλφαβητική σειρά.

Η εξήγηση είναι απλούστατη. Πολλοί ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν κανέναν από τους υποψηφίους, δεν ενδιαφέρονται να τους μάθουν και βάζουν σταυρουδάκι στον πρώτο που θα δουν μπροστά τους. Ή ίσως πιστεύουν ότι ο πάνω-πάνω είναι …πρόεδρος του κόμματος, οπότε του αξίζει να πάει στην Ευρωβουλή. Μιλάμε για ωριμότητα και γνώση τώρα, όχι αστεία.

Ο πρωταγωνιστής των εκλογών ήταν αυτός ο Φράγκος που λέγαμε. Μόλις 31 Μαΐων, καταπώς διάβασα. Αυτός ο τετραπέρατος λεβέντης από τη Χίο σφετερίστηκε πλαγιομετωπικά την όποια δημοφιλία του συνεπώνυμου στρατηγάρα (προσθέτοντας το «παρατσούκλι» Φραγκούλης δίπλα στο επώνυμό του) και εξελέγη με τα τσαρούχια, για δεύτερη θητεία μάλιστα. Με 110 χιλιάδες σταυρούς! Το πραγματικό του όνομα δεν είναι φυσικά Φραγκούλης, αλλά Μανώλης. «Μη μου στέλνετε συγχαρητήρια, δεν ήμουν καν υποψήφιος», διαμαρτυρήθηκε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ. «Παρακαλώ θερμά, αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ». Τι λέτε, κύριε; Χρόνια είχαμε να γελάσουμε τόσο.

Ευτυχώς για το Ευρωκοινοβούλιο και δυστυχώς για εμάς που μας έμειναν αμανάτι μέσα στα σύνορα, έχασαν το τρένο για τις Βρυξέλλες η Βικάρα Φλέσσα (που από χθες μπλοκάρει σωρηδόν όσους την παίρνουν στο ψιλό στο Twitter), η Μαρία Σπυράκη που έχει μαξιλάρι γεμάτο με μυστικά, ο ανεκδιήγητος Στέλιος Κυμπουρόπουλος που απογοήτευσε τους πάντες και έχασε το 80% των πιστών του και κάμποσοι άλλοι που πέρασαν στα ψιλά των ψηφοδελτίων και δεν ακούμπησαν.

Εκτός του Θοδωρή Ζαγοράκη, που πέτυχε αυτογκόλ με την προσχώρησή του στο ΠαΣοΚ, έμειναν εκτός νυμφώνος και τρεις άλλοι υπεραθλητές: ο Πύρρος Δήμας, η Σοφία Μπεκατώρου και η Βούλα Πατουλίδου. Τις μεταγραφές από παράταξη σε παράταξη δεν τις καταπίνουν εύκολα οι ψηφοφόροι, ειδικά οι ακραιφνείς κομματικοί. Μοναχά η παλιά φίλη μου η Άρια Αγάτσα είχε ανοσία σε κάτι τέτοια…

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…