Μία πανέμορφη "κρυμμένη" παραλία νότια από το Ηράκλειο (εικόνα)

Μία μαγευτική και απομονωμένη παραλία στο νότιο Ηράκλειο με πεντακάθαρα νερά, σπηλιές και εντυπωσιακά βράχια, αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους επισκέπτες και τους ελάχιστους κατασκηνωτές που επιθυμούν διακοπές που θα τους φέρουν πιο κοντά στη φύση.

5b719d211dc524eb158b45f2

Ο Τράφουλας (ή Τράχουλας) είναι ένα μικρό ακρωτήρι που βρίσκεται 4 χλμ ανατολικά του Λέντα και 69 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς της Κνωσού Μίνως έκανε κάποτε μπάνιο στα νερα της μαζί με τους άντρες του.

Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη καθώς οι επισκέπτες θα πρέπει να κατέβουν ένα απότομα κατηφορικό μονοπάτι για να προσεγγίσουν την παραλία, αλλά στη συνέχεια το μοναδικό τοπίο και η παραλία με τα πεντακάθαρα νερά θα τους αποζημιώσουν για την προσπάθεια τους. Η παραλία βρίσκεται 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Λέντα, από το οποίο μπορεί κανείς να αναζητήσει όλες τις απαραίτητες προμήθειες. Ο Τράχουλας έχει ψιλό χαλικάκι, ενώ περιτριγυρίζεται από μεγάλα κάθετα βράχια που συνθέτουν ένα εντυπωσιακά απόκοσμο τοπίο. Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο του Φαραγγιού του Πηδηματού και χρειάζεται περίπου 20 λεπτά περπάτημα για να την προσεγγίσει κανείς από τη στεριά. 

Στο αριστερό άκρο, σπηλιές και βραχάκια προσφέρουν φυσική σκιά για τις δύσκολες μεσημεριανές ώρες. Τα βράδια το βραχώδες τοπίο είναι μαγευτικό, ενώ πολύ άνετα μπορεί κάποιος να κοιμηθεί στην παραλία χωρίς σκηνή χαζεύοντας τα αστέρια. Αν έχει και φεγγάρι, το τοπίο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Οι ελάχιστοι κατασκηνωτές σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και την ομορφιά της παραλίας, με αποτέλεσμα τίποτα να μην διαταράσσει τη μαγεία της φύσης, εκτός από τα κατσικάκια που κατα καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους στην παραλία ή ατενίζουν τη θάλασσα από τα βράχια κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Αξίζει μία επίσκεψη στα γραφικά γειτονικά της Κρήτης όπου όλα μοιάζουν ξεχασμένα από τον χρόνο, με τα μικρά παραδοσιακά καφενεία και τις μαυροντυμένες γιαγιάδες. Ολοι είναι εξαιρετικά βοηθητικοί και φιλόξενοι και σπεύδουν να δώσουν οδηγίες και συμβουλές στους επισκέπτες.

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…

Κως: Καταγγελία για κακοποίηση αγελάδων – Βρέθηκαν με τραύματα και δεμένες από το λαιμό (photo-video)

Κως: Καταγγελία για κακοποίηση αγελάδων – Βρέθηκαν με τραύματα και δεμένες από το λαιμό (photo-video)

Την κακοποίηση αγελάδων σε βοσκοτόπια στην Κω κατήγγειλε γυναίκα, μέλος της Συμμαχίας για την Υπεράσπιση…