Μήνυση και αγωγή από τον Κώστα Βαξεβάνη σε ΝΔ και Ζαχαράκη για τις συκοφαντίες (Επικαιροποίηση – Αθωώθηκε)

Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, καταθέτει μήνυση και αγωγή στη ΝΔ και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, για τις συκοφαντίες που εκστόμισε στη διάρκεια εκπομπής στο κανάλι Έψιλον.

5b8cd5431dc524ba508b45f4 1

Η κα Ζαχαράκη ενώ συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, αναφέρθηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Documento λέγοντας ότι ότι “Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη”.

Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο Κώστας Βαξεβάνης και της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

Η κα Ζαχαράκη επέμενε λέγοντας ότι ο εκδότης έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντίες και άρχισε να αναφέρει υποθέσεις όπως του Βγενόπουλου, της Νικολοπούλου κ.α.

Όταν ο Κώστας Βαξεβάνης της υπενθύμισε ότι για όλες έχει αθωωθεί, εκείνη αρνήθηκε και πάλι να ζητήσει συγνώμη.

Nέο πολιτικό ήθος και δολοφονίες χαρακτήρων

Η ΝΔ, στο ανώτατο επίπεδο, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το Documento επιχείρησε με απειλές και συκοφαντίες να τρομοκρατήσει τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο λόγος προφανής: να μείνουν στο σκοτάδι, τα λερωμένα τ΄ άπλυτα της γαλάζιας παράταξης.

Όταν κατάλαβαν στο Μοσχάτο ότι οι απειλές τους δεν περνούν προχώρησαν στη “δολοφονία χαρακτήρων”. Κορυφαία στελέχη της, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι βγήκαν στο μεϊντάνι της τηλεοπτικής διαπλοκής, κυρίως, και με χοντροκομμένα ψέματα, ανυπόστατες φήμες και λάσπη συκοφαντίας στοχοποίησαν το Documento και προσωπικά τον Κώστα Βαξεβάνη.

Δυστυχώς γι αυτούς κανείς στο Documento δεν πτοήθηκε από τις αήθεις επιθέσεις και συνέχισαν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν. Με οδηγό την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους πολίτες για όσα τα φαύλα κόμματα θέλουν να κρύψουν. Και η ΝΔ σίγουρα έχει πολλά να κρύψει.

Κουβέντα για την ταμπακιέρα

Η Πειραιώς αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τον ανιψιό του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη και την σχέση του με τον καταδικασμένο απατεώνα Αριστείδη Φλώρο της Energa κατέφυγε (για ακόμη μια φορά) στην προσφιλή της τακτική: συκοφαντίες, απειλές και μπόλικες δόσεις γκεμπελισμού. Ας είναι. Ο κόσμος έχει νου και γνώση… και πληροφόρηση για τα ανομήματα τους.

Επικαιροποίηση

Κατόπιν αίτησης του επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, και αποστολής των επικαλούμενων απ’ αυτόν αθωωτικών αποφάσεων, η παρούσα ανάρτηση επικαιροποιείται, σύμφωνα με τις Αρχές της ακρίβειας και της αναλογικότητας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του αιτούντος, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερα προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, ως εξής:

  1. Ο Αριστείδης Φλώρος, διά της υπ’ αριθμ. 575/11-04-2024 αποφάσεως του Β΄ Ποινικού Τμήματος Διακοπών του Αρείου Πάγου, υπό την σύνθεση των Χρήστου Νάστα (Προεδρεύοντος Αρεοπαγίτη και παράλληλα Εισηγητή), Τριανταφύλλης Δρακοπούλου και Σταύρου Μάλαινου, και εκπροσωπούμενος από τους Δικηγόρους, Ανδρέα Γαβαλά και Ευσταθία Σαλμά, κρίθηκε αθώος των αξιόποινων πράξεων της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για τις οποίες είχε καταδικαστεί αμετάκλητα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, απορριφθείσης αιτήσεως για αναίρεσή της. Το Β΄ Ποινικό Τμήμα Διακοπών του Αρείου Πάγου, προέβη σε επανάληψη της ποινικής διαδικασίας υπέρ του αμετάκλητα καταδικασθέντος, και έκρινε ότι αναδύθηκαν νέα γεγονότα που δεν ήταν γνωστά στους δικαστές που τον είχαν καταδικάσει αμετάκλητα, και συγκεκριμένα ένορκες βεβαιώσεις μαρτύρων και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τόσο δε ουσιώδη και συντριπτικά που έκρινε ότι δεν απαιτείται καν η αποστολή της δικογραφίας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για νεότερη κρίση, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας.
  2. Ο Αριστείδης Φλώρος, διά της υπ’ αριθμ. 124, 177/02-05-2024 αποφάσεως του Α΄ Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε αθώος της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του Δικηγόρου, Γεώργιου Αντωνόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι ο αθωωθείς κατηγορούμενος δεν είχε καμία σχέση με την τέλεση του σε βάρος του εγκλήματος και ότι είχε παραπλανηθεί από αναφορές συγκατηγορουμένων του.

Το αίτημα του Αριστείδη Φλώρου, για διαγραφή των επικαλούμενων απ’ αυτών αναρτήσεων των ιστοσελίδων www.documentonews.gr και www.koutipandoras.gr, παρά την κατάθεση αγωγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, δεν γίνεται δεκτό για τους εξής λόγους:

  1. Η υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί αμετάκλητα ο κατηγορούμενος, γνωστή ως Energa-Hellas, αποτελεί μία υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος, που απασχολεί ακόμη το αναγνωστικό κοινό, όπως άμα και κάθε έτερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη.
  2. Ο εν λόγω αθωωθείς κατηγορούμενος, για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, εν συνεχεία καταδικάστηκε τελεσίδικα για την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, τις οποίες εξασφάλισε για την αποφυλάκισή του.
  3. Οι πληροφορίες που αφορούν στον αιτούντα, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, είναι πλέον απολύτως ακριβείς και είναι αναγκαίες, καθόσον αφορούν στον επαγγελματικό του βίο και διαγωγή.
  4. Η επικαιροποίηση των αναρτήσεων είναι απολύτως αναλογική και πληροί τα κριτήρια του GDPR2016 και του Ν. 4624/2019.
  5. Τυχόν διαγραφή των αναρτήσεων παραβιάζει υπέρμετρα την ελευθερία της έκφρασης, ιδίως όταν στην παρούσα υπόθεση έγινε επανάληψη της ποινικής δίκης υπέρ του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, και κρίθηκε ότι ήταν εξαρχής αθώος πολύ σοβαρών αξιόποινων πράξεων, για τις οποίες είχε κρατηθεί προσωρινά, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα, και πλέον δικαιούται ακόμη και αποζημίωσης από το Ελληνικό Κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών.

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής χτύπησε, εκσφενδόνισε και εγκατέλειψε 27χρονο – Έκκληση από τον πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής χτύπησε, εκσφενδόνισε και εγκατέλειψε 27χρονο – Έκκληση από τον πατέρα του

Η μηχανή χτύπησε τόσο δυνατά τον νεαρό που τον εκσφενδόνισε μέτρα μακριά

Ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος της Ρόδου στο Προεδρικό Μέγαρο – Εικόνες από το γεύμα

Ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος της Ρόδου στο Προεδρικό Μέγαρο – Εικόνες από το γεύμα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μέγα Μαγίστρου του Τάγματος της Ρόδου στην…

Η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρρά «ξεμπροστιάζει» Αυτιά – Οικονόμου για τις τιμές και τους μισθούς στο Βέλγιο: «Tην επόμενη πάμε μαζί για ψώνια!»

Η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρρά «ξεμπροστιάζει» Αυτιά – Οικονόμου για τις τιμές και τους μισθούς στο Βέλγιο: «Tην επόμενη πάμε μαζί για ψώνια!»

Τα λεγόμενα του Γιώργου Αυτιά από ότι φάνηκε δεν ήταν απολύτως ακριβή και η Μ.…

Άδωνις: Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση του ΕΣΥ – «Λέει συνειδητά ψέματα, εκτίθεται» (video)

Άδωνις: Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση του ΕΣΥ – «Λέει συνειδητά ψέματα, εκτίθεται» (video)

Με ακριβή στοιχεία και μετρήσεις η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου εξέθεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το «μπλόκο» σε Κασσελάκη – Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το «μπλόκο» σε Κασσελάκη – Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο μοναδικός «κερδισμένος» σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ που…