Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης: Η «κατρακύλα» φέρνει ανασχηματισμό – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να βρει αντίδοτο στην εκλογική «βουτιά» της ΝΔ κάνοντας νέο ανασχηματισμό αλλά... με τους ίδιους και τους ίδιους

Ανασχηματισμός Μητσοτάκης 1

Η κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου επιβεβαίωσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινωνία για την κυβέρνηση καθώς μόλις μέσα σε ένα χρόνο το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας έπεσε 13 ολόκληρε μονάδες.

Η ραγδαία πτώση έφερε τριγμούς στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι που φάνηκε και το βράδυ των εκλογών μέσα από τις αμήχανες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με παραπολιτική στήλη της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ο πρωθυπουργός προκειμένου να δείξει ότι πήρε το μήνυμα θα κάνει άμεσα ανασχηματισμό, χωρίς όμως να υπάρχει είσοδος νέων προσώπων στην κυβέρνηση αλλά ανακυκλώνοντας τους ήδη υπάρχοντες, άλλωστε δεν «τον παίρνει» να κάνει και αλλιώς.

Πάντως όπως φαίνεται θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι και στο πρωθυπουργικό επιτελείο καθώς όπως φαίνεται τα προβλήματα πλέον χτυπάνε την πόρτα και του Μαξίμου.

Ως προς τα ονόματα, οι φήμες κάνουν λόγο για αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στη Ζαλόκωστα και επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες φήμες θέλουν το Οικονομικών να αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μάκης Βορίδης, ενώ κάποια ουσιαστική θέση αναζητείται για τον Άκη Σκέρτσο.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, αμετακίνητοι θα παραμείνουν ο Νίκος Δένδιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Λίνα Μενδώνη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παύλος Μαρινάκης.

Την ίδια στιγμή πολύ πιθανό είναι το σενάριο να μείνουν εκτός ο Κώστας Σκρέκας, ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και η Νίκη Κεραμέως.