Newsroom

Newsroom

Μνημόσυνο για τα 36 χρόνια από το θάνατο του Παναγούλη

Επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο. Φίλοι,…

Επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο. Φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές του Αλέκου Παναγούλη συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου, που συνέδεσε το όνομά του με τον αγώνα κατά της Χούντας και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Λιποτάκτησε από το στράτευμα και ίδρυσε την οργάνωση Εθνική Αντίσταση. Αυτοεξορίστηκε στην Κύπρο για να καταστρώσει σχέδιο δράσης. Εκεί έρχεται σε επαφή με τους πολιτικούς άνδρες του τόπου, όπως ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, με σκοπό να τους ζητήσει να συνδράμουν στην αντίσταση. Επανέρχεται στην Ελλάδα και μαζί με στενούς του συνεργάτες σχεδιάζει την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου την 13η Αυγούστου 1968 κοντά στη Βάρκιζα. Η πραξη του αυτή αποτέλεσε σημείο αναφοράς και τον έκανε παγκοσμίως γνωστό. Ο Παναγούλης συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο δύο φορές σε θάνατο αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός, χάνοτνας τελικά τη ζωή του σε ηλικία 36 ετών την Πρωτομαγιά του 1976, σε αμφιλεγόμενο τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Για το ποιητικό του έργο ο Αλέκος Παναγούλης είχε βραβευτεί με το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας Βιαρέτζιο (Premio Viareggio Internazionnale) το 1973.


Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…