Γαλλία: Μουσείο καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν εντελώς γυμνοί, έκθεση αφιερωμένη στον γυμνισμό

«Όποιος θέλει να επισκεφθεί πλήρως ντυμένος εκείνες τις ώρες, ίσως θεωρηθεί λίγο περίεργος», σημείωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

womanizer toys 9apmHZgTIUQ unsplash

Μια νέα έκθεση μουσείου στη Γαλλία έχει κάνει αίσθηση, η οποία εξερευνά το ανθρώπινο σώμα και την κουλτούρα του γυμνού, προσκαλώντας τους επισκέπτες να την βιώσουν οι ίδιοι γυμνοί.

Το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (Mucem) στη Μασσαλία φιλοξενεί ένα έκθεμα με τίτλο «Naturist Paradises», όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη μακραίωνη παράδοση του γυμνισμού, εντελώς γυμνοί, σύμφωνα με τον «The Guardian».

Περίπου 80 γενναίοι επισκέπτες ξεγυμνώθηκαν σε ένα δωμάτιο που καλύπτεται από κουρτίνες, αγκαλιάζοντας το «φυσικό» πνεύμα της έκθεσης. «Όποιος θέλει να επισκεφθεί πλήρως ντυμένος εκείνες τις ώρες, ίσως θεωρηθεί λίγο περίεργος», σημείωσε εκπρόσωπος του μουσείου, υπογραμμίζοντας τη μοναδική και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Η έκθεση είναι ένας εορτασμός του γυμνισμού – ενός τρόπου ζωής που αγκαλιάζει το γυμνό, ιδιαίτερα στη φύση, και έχει βαθιές ρίζες στη γαλλική κουλτούρα. «Τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί μια νέα τρέλα για το γυμνό», εξηγεί η ιστοσελίδα του μουσείου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 600 φωτογραφίες, βίντεο και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που αποτυπώνουν την ουσία του γυμνισμού και την εξέλιξή του στο πέρασμα των αιώνων. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά στον τρόπο με τον οποίο η πρακτική αυτή έχει ενσωματωθεί στη γαλλική ζωή, ιδίως στις γνωστές πόλεις με γυμνές παραλίες, όπως η Cagnes-sur-Mer.

Μεταξύ των παρευρισκομένων που αγκάλιασαν τη μοναδική εμπειρία ήταν και ο 28χρονος Kieren Parker-Hall από το Ηνωμένο Βασίλειο. Περιγράφοντάς το ως μια «μοναδική ευκαιρία ζωής», εκτίμησε το γεγονός ότι η κουλτούρα της Γαλλίας έχει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στο γυμνό σε σύγκριση με την πατρίδα του.

Ειδήσεις σήμερα:

Aνατριχιαστικές εικόνες στη Λευκάδα: Αγελάδες ξεβράστηκαν από τη θάλασσα (photo)

Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου – Και επισήμως εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ η Λινού

Καιρός: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» (video)

Ηράκλειο: «Κοβόταν» συνέχεια στο δίπλωμα οδήγησης, πήγε με ψείρα να ξαναδώσει και… συνελήφθη

 

Λαμία: Οδηγός παρέσυρε κοπέλα με το αυτοκίνητο – Τον ξυλοκόπησαν και επιτέθηκαν στο ΕΚΑΒ οι συγγενείς της

5c697badc45210b822e71d3899f68b14 L

Λαμία: Οδηγός παρέσυρε κοπέλα με το αυτοκίνητο – Τον ξυλοκόπησαν και επιτέθηκαν στο ΕΚΑΒ οι συγγενείς της

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (29/08) στην οδό Ναυπάκτου στη Λαμία

Βύρωνας: Τρόμος για 86χρονη γυναίκα που ήρθε αντιμέτωπη με ληστή – Τη χτύπησε με κουτουλιά και κράτησε όμηρο αυτή και την κόρη της (video)

profile player 960x540 14

Βύρωνας: Τρόμος για 86χρονη γυναίκα που ήρθε αντιμέτωπη με ληστή – Τη χτύπησε με κουτουλιά και κράτησε όμηρο αυτή και την κόρη της (video)

Μάλιστα μετά ο ληστής κράτησε όμηρο την 86χρονη, αλλά και την κόρη της

Ματαδόρ του Βαγγέλη Μαρινάκη – Παρουσίαση βιβλίου στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου

456950658 937440451731910 4929962292248747199 n1

Ματαδόρ του Βαγγέλη Μαρινάκη – Παρουσίαση βιβλίου στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Οι εκδόσεις Κάπα Εκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Μαρινάκη «Ματαδόρ».