Νάπολη: 2 νεκροί και 13 τραυματίες από πτώση μπαλκονιού – Έπεσε ο εξώστης πάνω τους

Δραματική νύχτα στη Νάπολη, με 2 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους

pexels francesca de sario 649060499 18204421

Εσωτερικό μπαλκόνι κατέρρευσε το βράδυ χθες, Δευτέρα, στη λαϊκή συνοικία Σκάμπια της Νάπολης, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 13, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο εξώστης, μια κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, που εξυπηρετούσε ως πέρασμα στον τρίτο όροφο του κτηρίου, κατέρρευσε γύρω στις 22:30 τοπική ώρα πάνω σε εκείνους χαμηλότερων ορόφων, όπου βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι.

Ένας 29χρονος, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης δύο ετών, και μία 35χρονη γυναίκα υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της νότιας μητρόπολης.

Τα επτά παιδιά που τραυματίστηκαν, ηλικίας από δύο έως επτά ετών, νοσηλεύονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Σαντομπόνο. Δύο από αυτά, που έχουν υποστεί κυρίως κατάγματα, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το κτήριο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα αποτελεί μέρος ενός συγκροτήματος επιβλητικών κατασκευών που αποκαλούνται «τα ιστία» λόγω του χαρακτηριστικού σχήματός τους, το οποίο ήταν σε κακή κατάσταση.

Το συγκρότημα αυτό, που βρίσκεται σε μία από τις πιο φτωχές συνοικίες της Νάπολης, αποτελεί αυτή τη στιγμή αντικείμενο ενός σχεδίου αστικής ανάπλασης που ξεκίνησε τον Απρίλιο από τον Δήμο της Νάπολης. Πολλά άλλα «ιστία» έχουν ήδη κατεδαφιστεί.

Κάπου 500 οικογένειες χρειάστηκε να απομακρυνθούν, κυρίως εκείνες που είχαν εγκλωβιστεί στους χαμηλότερους ορόφους χρησιμοποιώντας την κινητή κλίμακα της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Ο δήμαρχος της πόλης Γκαετάνο Μανφρέντι, που μετέβη στο σημείο στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να συμμετάσχει στον συντονισμό των υπηρεσιών διάσωσης με τον νομάρχη και «να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στους κατοίκους», εξέφρασε «βαθύτατη θλίψη απέναντι στην τραγωδία» που σημειώθηκε σε αυτή τη συνοικία της βόρειας Νάπολης.

Διαβεβαίωσε επίσης πως «το σχέδιο ανάπλασης των «ιστίων» δεν σταματάει» και πως «η δέσμευση υπέρ της Σκάμπια θα είναι ακόμη πιο ισχυρή από προηγουμένως».

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε σε μήνυμα στην πλατφόρμα X την αλληλεγγύη της με «τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους τραυματίες» , εκφράζοντας «ευγνωμοσύνη προς τους πυροσβέστες και όλους εκείνους που κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν» τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η Ιταλία έχει υπάρξει πολλές φορές το θέατρο παρόμοιων δυστυχημάτων που συνδέονται με την κακή ποιότητα των κατασκευών καθώς και την έλλειψη συντήρησής τους.

Το 2018, η κατάρρευση μιας γέφυρας στη Γένοβα είχε προκαλέσει τον θάνατο 43 ανθρώπων.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη και το... μπάχαλο που έχει φτιάξει τρόλαρε με άρθρο του το Κουλούρι

Σαντορίνη: Το εξοργιστικό μήνυμα με άρωμα… Πορτοσάλτε – «Ελαττώστε τις μετακινήσεις γιατί περιμένουμε τουρίστες»

Σαντορίνη: Το εξοργιστικό μήνυμα με άρωμα… Πορτοσάλτε – «Ελαττώστε τις μετακινήσεις γιατί περιμένουμε τουρίστες»

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φηρών στη Σαντορίνη κάλεσε τους ντόπιους να μην πολυκυκλοφορούν ελέω…

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Ο παθολόγος Δημήτρης Κατσιάνος μίλησε για τον θάνατο της Ντέμης Γεωργίου και το πόσο επικίνδυνο…