Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι δεν άρεσε «μέσα» στη Νέα Δημοκρατία και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον

6072414

Η Νέα Δημοκρατία σημείωσε ραγδαία πτώση στις τελευταίες ευρωεκλογές και η γκρίνια στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης έχει κάνει την εμφάνισή της ειδικά μετά και τον ανασχηματισμό με βουλευτές που περίμεναν στο τηλέφωνο για την υπουργοποίηση, χωρίς όμως να έρχεται η κλήση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι βουλευτές αυτοί «έβαλαν πλάτη» στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ενώ και κάποιοι από αυτούς έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, όπως ο Μαρκόπουλος ως πρόεδρος της εξεταστικής, που σίγουρα περίμενε την αναβάθμιση που όμως δεν ήρθε.

Την ίδια στιγμή η θεωρητική στροφή προς το κέντρο που επιχειρεί ο πρωθυπουργός δεν αρέσει στη πιο δεξιά πλευρά της παράταξης και φαίνεται πως ήδη ετοιμάζεται μια κατά κάποιο τρόπο «ανταρσία» των «κομμένων» κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν τους λες και λίγους καθώς αγγίζουν τους 10 με 15.

Μάλιστα η συγκεκριμένη στάση βουλευτών εκφράστηκε και δημόσια από τον Νότη Μηταράκη ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι:

«υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

Βέβαια όσα δήλωσε ο Μηταράκης έδειξαν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα τα όποια ήταν άφαντα κατά την προεκλογική περίοδο και δεν είναι άλλοι από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Από τη συγκεκριμένη συζήτηση δεν λείπει και το όνομα του νυν προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, άτομο που διατηρεί καλές σχέσεις και με τους «Σαμαρικούς».

Ένα βήμα παρακάτω αν τελικά δεν υπάρξει αλλαγή και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξαναπροταθεί για τη θέση δεν αποκλείεται να δούμε αυτό τον μεγάλο αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να απέχει από την ψηφοφορία, σε μια επανάληψη της στάσης Μητσοτάκη κατά την ψηφοφορία για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Το προχωρημένο στη συζήτηση που κάνουν νεοδημοκράτες βουλευτές είναι πως αν η κυβέρνηση παραμείνει στη θέση της να προτείνει για δεύτερη θητεία την κυρία Σακελλαρόπουλου ένας κρίσιμος αριθμός βουλευτών θα απέχει από την ψηφοφορία επιλέγοντας την στάση όπως λένε που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ψηφοφορία για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σίγουρα μετά τη συνταγματική αναθεώρηση αυτό δεν θα επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις, αφού πλέον δεν διαλύεται η Βουλή και χρειάζεται σχετική πλειοψηφία για την εκλογή ΠτΔ, ενώ πολύ πιθανό είναι να ψηφίσουν υπέρ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο θα δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποκτά ενδιαφέρον για το αν ο Μητσοτάκης μπορεί να «περάσει» τα θέλω του στο εσωτερικό της ΝΔ, κάτι που δεν κατάφερε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πλέον ζορίζει φανερά τον πρωθυπουργό.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κρητικός

Κούγιας σε Αναστασοπούλου: «Δεν έχετε το ειδικό βάρος να με ειρωνευτείτε» – Έντονος καυγάς για Λύτρα (video)

Τι γίνεται στη Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις εστίες – Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων

Η Ρούλα Κορομηλά «καρφώνει» τη Ζήνα Κουτσελίνη μετά τη δήλωση για τον Απόστολο Λύτρα: «Πάμε καλά;»

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και τη…

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

Όπως καταγράφεται σε βίντεο από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, κατά την είσοδο του…

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.