Newsroom

Newsroom

Νέες αιχμές Σαμαρά κατά της κυβέρνησης για το Κυπριακό

«Μακριά από καταστροφικές λύσεις σε Κύπρο και Αιγαίο όπως αυτές που ακούγεται ότι μαγειρεύονται», ανέφερε από την Λευκωσία ο πρώην πρωθυπουργός.

samaras

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Λευκωσία σε ομιλία του σε εκδήλωση για την απονομή βραβείου για τη «γυναίκα της χρονιάς», εξαπολύοντας βολές με αποδέκτη και την ελληνική κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο, συνδέοντας απόλυτα το ζήτημα του Κυπριακού με το νέο status quo στο Αιγαίο που θέλει να επιβάλλει η Άγκυρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός στηλίτευσε την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ευθύνες ως εγγυήτρια δύναμη. Έκανε λόγο για εμπαιγμούς σε βαρος της Κύπρου και ανέφερε ότι μαγειρεύονται λύσεις άδικες και καταστροφικές, παράλληλα με το Αιγαίο.

Παράλληλα αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της κυβέρνησης , υπογράμμισε ότι «τα ‘ήρεμα νερά’, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες. Για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, πριν λίγες μόνον ώρες, δεν έχω τίποτα να πω. Θα ήταν ανεύθυνο. Η λύση όμως πρέπει να είναι μία: δίκαιη και βιώσιμη! Αν δεν είναι δίκαιη δεν θα είναι βιώσιμη. Αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί τη θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Κι αν δεχθούμε να υπογραφεί κάτι τέτοιο, όλους, θα μας κυνηγούν οι Ερινύες».

Επίσης, ο Μεσσήνιος πολιτικός επεσήμανε ότι «θέλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αδιαίρετη και ενιαία. Χωρίς την παρουσία του Αττίλα! Με όλους τους πρόσφυγες στα σπίτια τους! Εξάλλου, το ενιαίο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ολόκληρο. Με αναστολή του “Ευρωπαϊκού κεκτημένου” στο βόρειο τμήμα του, λόγω κατοχής. Οπως ρητά προβλέπει το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο 10. Στόχος μας λοιπόν δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Όπως και με το σχέδιο Αναν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και πάνω απ όλα από την εθνική αξιοπρέπεια».

«Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι θέμα Συνείδησης. Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάγια Αντωνοπούλου: Τι απαντά το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΑ – «Ο συνάδελφος είναι χάλια» (video)

Θεσσαλονίκη: Εκατομμυριούχος αγρότης που είχε κερδίσει το Λαϊκό Λαχείο έπεσε θύμα απάτης – Η «επένδυση» για μάσκες

ΗΣΑΠ: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε από πεζογέφυρα ανάμεσα σε ΚΑΤ και Μαρούσι – Τον παρέσυρε ο συρμός

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης εγκέφαλοι στο κύκλωμα απάτης με την μέθοδο «καρουζέλ»

thessaloniki kseplyma prwhn

Πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης εγκέφαλοι στο κύκλωμα απάτης με την μέθοδο «καρουζέλ»

Ένας πρώην πολιτικός, ένας επιχειρηματίας και ένας εν ενεργεία αστυνομικός φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση…

Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του Μπάλντοκ – Προς αναβολή το ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με Ατρόμητο

forever with us

Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του Μπάλντοκ – Προς αναβολή το ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με Ατρόμητο

Σύσσωμος ο Παναθηναϊκός, εκπρόσωποι από ΕΠΟ και την εθνική Ελλάδας θα δώσουν το «παρών» στην…