Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ερντογάν – «Πυρά» κατά Δένδια

Συνδέει το Κυπριακό με τη Γάζα

ερτογαν

Σε νέες προκλητικές  δηλώσεις προχώρησε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόλις ώρες μετά την φιέστα για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνοντας χθες από τα Κατεχόμενα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ομοσπονδιακό κράτος, σήμερα μίλησε σε δημοσιογράφους τονίζοντας «η συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα». Μάλιστα  επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον βάλει στη θέση του, αντιδρώντας στον Έλληνα υπουργό Άμυνας ο οποίος χαρακτήρισε την Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο ως «κατοχή».

1.jpg

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τουρκική Sabah, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Κατά καιρούς, βλέπουμε λαϊκιστικές φιγούρες στην Ελλάδα να προσπαθούν να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με τέτοια ρητορική. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα με κατανόηση καλής γειτονίας. Φυσικά, αυτό δεν απαιτεί από εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε τέτοιες ανοησίες».

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. “Θα είμαι στη “Βόρεια Κύπρο” (σ.σ. Κατεχόμενα» την ίδια ημέρα, θα απευθυνθώ εκεί στον λαό της “Βόρειας Κύπρου”. Έμαθα ότι θα βρίσκεστε και εσείς στον Νότο και θα απευθυνθείτε από εκεί. Υποθέτω ότι δεν θα κάνουμε δηλώσεις που θα ενοχλήσουν ο ένας τον άλλον”, του είπα. Είπε ότι σκεφτόταν το ίδιο με εμένα. Ωστόσο, δυστυχώς, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, προφανώς αγνοώντας τη συνάντησή μας με τον Μητσοτάκη, έκανε τέτοιες δηλώσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο άκομψη και αγενής δήλωση από το να σηκώνεται και να λέει ότι “οι Τούρκοι είναι κατοχική δύναμη εκεί“. Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βάλει τον συγκεκριμένο υπουργό στη θέση του. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε περισσότερο. Έχουμε ήδη μιλήσει για ό,τι επρόκειτο να συζητήσουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας».

Όσον αφορά στην κατασκευή ναυτικής βάσης από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε: «Αν χρειαστεί, θα κατασκευάσουμε ναυτική βάση και θαλάσσιες δομές στον Βορρά. Έχουμε, επίσης πρόσβαση στη θάλασσα. Για παράδειγμα, αγοράζουμε ένα νέο μεταφορέα φυσικού αερίου. Ένα πλωτό πλοίο-πλατφόρμα επεξεργασίας φυσικού αερίου που θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya. Θα βρίσκεται στην Τουρκία σε περίπου δύο μήνες. Έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 58 μέτρα. Αυτή η πλατφόρμα, η οποία θα παράγει αρκετό φυσικό αέριο για 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, πιθανότατα θα παραμείνει εκεί για 15-20 χρόνια. Είναι σχεδόν σαν βάση. Αναχωρεί την επόμενη εβδομάδα και θα έρθει στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, όταν δουν αυτή τη βάση, αυτό θα τους είναι αρκετό».

 

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκρός ο οδηγός σύμφωνα με τοπικό μέσο (video)

λεοφωροειο

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκρός ο οδηγός σύμφωνα με τοπικό μέσο (video)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν απο λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας στην περιοχή…

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Πληροφορίες για ένα σοβαρά τραυματία

toyristiko

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Πληροφορίες για ένα σοβαρά τραυματία

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε έξω από την πόλη της Κέρκυρας, στην περιοχή Σγώβου.

Αρκαδία: Πώς έγινε η άγρια δολοφονία του 64χρονου μετά τη βάφτιση – Το ζευγάρι χτυπούσε τον 64χρονο με μανία (Video)

αστυνομια

Αρκαδία: Πώς έγινε η άγρια δολοφονία του 64χρονου μετά τη βάφτιση – Το ζευγάρι χτυπούσε τον 64χρονο με μανία (Video)

Το ζευγάρι προσπάθησε να ξεγελάσει τις αστυνομικές αρχές, δηλώνοντας... «λεκτική επίθεση» από το θύμα τους.