Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση

[…]

putin 7

Την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για τη μη εκπλήρωση των δεσμεύσεών της σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως «σημαντικές αλλά στοχευμένες», οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους συμμάχους των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας θα οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε «αδιέξοδο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο Πούτιν είπε ότι πρέπει να εξετάσει τις λεπτομέρειες των κυρώσεων ώστε να κατανοήσει πλήρως το πεδίο εφαρμογής τους.

Σε αυξημένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ρωσικών εταιρειών συμφώνησαν όμως και οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναστείλει τη χορήγηση δανείων προς τη Ρωσία και παράλληλα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη να παγώσει τα προγράμματα που έχει αναλάβει στη χώρα αυτή, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, η ΕΕ θα εξετάσει επίσης την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον εταιρειών και προσώπων που φέρεται πως υποστηρίζουν ή ευθύνονται για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…