Newsroom

Newsroom

Νεκρός ο «Τρίντσε» Κάρλοβιτς, πένθος στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής

Ο θρυλικός «Τρίντσε» Κάρλοβιτς, ο ποδοσφαιριστής με τον μεγαλύτερο ίσως μύθο στην Αργεντινή, έφυγε από τη ζωή μετά από επίθεση που δέχθηκε στο Ροσάριο.

Screenshot 2020 05 08 at 5.39.57 PM

Ο Τόμας «Τρίντσε» Κάρλοβιτς, παρότι δεν έκανε ποτέ μεγάλη καριέρα, παρότι δεν κατέκτησε τίτλους, θεωρείται κάτι σαν ποδοσφαιρικός θεός στην Αργεντινή. Ο ίδιος ο Ντιέγκο Μαραντόνα τον έχει αποκαλέσει ως τον «κορυφαίο που έχει δει ποτέ», ενώ για τα επιτεύγματα και την ικανότητά του υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες, οι οποίες περνούν από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα του Θάνου Σαρρή για τον «Τρίντσε» Κάρλοβιτς στο koutipandoras.gr  

Ο Κάρλοβιτς «έφυγε» από τη ζωή, δολοφονημένος στην πόλη του, το Ροσάριο. Δύο νεαροί του έστησαν ενέδρα για να του κλέψουν τη μηχανή και τον χτύπησαν στο κεφάλι με λοστό. Σύμφωνα με τον γιο του, χτύπησε εκ νέου όταν έπεσε στο πεζοδρόμιο. Οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα, όμως το αιμάτωμα στο κεφάλι του ήταν πολύ μεγάλο. Ήταν 74 ετών. H είδηση του θανάτου του σκόρπισε την θλίψη σε όλη την Αργεντινή κι έγινε πρώτο θέμα στα αθλητικά (κι όχι μόνο) ΜΜΕ, τα οποία φρόντισαν να του αποτίσουν φόρο τιμής. Ένα ποδοσφαιρικό σύμβολο μιας χώρας με πολύ ιδιαίτερη σχέση με την «ασπρόμαυρη θεά» δεν είναι πια εδώ…