Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες ο 55χρονος ο οποίος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, είχε σπεύσει να βοηθήσει στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς, όπου και υπέστη εισρόφηση, καθώς μόλις είχε φάει. 

448893597 772582935034671 615425005062239866 n

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 55χρονος άντρας στη Μυρτιά μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ηλεία. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του δεν ήταν βέβαιες αρχικά, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εν λόγω άντρας είχε πάει να βοηθήσει στο σβήσιμο της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση καθώς είχε μόλις φάει.

Σύμφωνα με το ilialive.gr ο 55χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης στα επείγοντα του νοσοκομείου Πύργου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Ο δήμαρχος της περιοχής, Στάθης Καννής μιλώντας στον Alpha, ανέφερε στη συνέχεια ότι ο άτυχος άνδρας δεν σκοτώθηκε στην πυρκαγιά αλλά από αναρρόφηση τροφής.

Ηλεία: Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά – Έπαθε αναρρόφηση τροφής

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 55χρονος ο οποίος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, είχε σπεύσει να βοηθήσει στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς, όπου και υπέστη εισρόφηση, καθώς μόλις είχε φάει.

«Οι πρώτες ενδείξεις, από την επικοινωνία που είχα, είναι ότι ο θάνατος προήλθε από αναρρόφηση τροφής», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Κάννης, τονίζοντας ότι αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας έλαβαν μήνυμα από το 112, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας. Μέσω του μηνύματος οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς τον Πύργο.

«Κινδυνεύουν 4 χωριά»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύργου σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη, τονίζοντας ότι από τη μεγάλη πυρκαγιά κινδυνεύουν 4 χωριά, κυρίως η Μυρτιά και το Αλποχώρι.

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών στο ύψος των Δουνέικων, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο μετά τις 19:30.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο από το απόγευμα της Παρασκευής στο Αλποχώρι Ηλείας.

Πύρινη κόλαση στο Αλποχώρι

Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώσεις 45 πυρκαγιές

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για 8 ενεργές φωτιές στην Πελοπόννησο, εκ των οποίων οι 4 είναι μεγάλες, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Μιλώντας στην ΕΡΤ από τη Μεγαλόπολη, είπε ότι πέρα από το συγκεκριμένο μέτωπο, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο στη Μεσσηνία.

Στην Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λιβαδιά, στη Θήβα, στη Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναέριων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουμε με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την εκδήλωσή της. Ομοίως έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας, σημείωσε ο ίδιος.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες μέρες.Γι αυτό, εφιστούμε την προσοχή σε όλους: Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως! Μην υποθέσετε ότι έχετε καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων», τόνισε ο ίδιος.

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) το Σάββατο (22/06)

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, και για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

 

Καιρός: Δύσκολο τριήμερο καύσωνα με 42αρια – Η μέρα που αλλάζει εντελώς το σκηνικό (videos)

Καιρός: Δύσκολο τριήμερο καύσωνα με 42αρια – Η μέρα που αλλάζει εντελώς το σκηνικό (videos)

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες καθώς ο καιρός δεν φαίνεται…

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και τη…

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

Όπως καταγράφεται σε βίντεο από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, κατά την είσοδο του…