Newsroom

Newsroom

Νεκρός στο Λίβανο σε συγκρούσεις για τον εμφύλιο στη Συρία

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην Τρίπολη του νοτίου Λιβάνου, ανάμεσα σε συνοικίες που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της…

syria 7

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην Τρίπολη του νοτίου Λιβάνου, ανάμεσα σε συνοικίες που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της γειτονικής Συρίας.

Ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως ένας άμαχος από τη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ-Ταμπάνεχ έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ακόμα δύο κάτοικοι της περιοχής και τέσσερις ακόμα στη συνοικία των αλαουιτών Τζέμπελ Μόχσεν τραυματίστηκαν στις μάχες.

Οι εντάσεις ανάμεσα στη σουνιτική πλειονότητα και τη μικρή αλαουίτικη μειονότητα στην πόλη υπήρχαν εδώ και δεκαετίες και είχαν ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο βαριά επεισόδια βίας στο Λίβανο πέρυσι.

Χθες Σάββατο, στο χωριό Χνάιντερ, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, έγινε η κηδεία του καμικάζι αυτοκτονίας που φέρεται ότι πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση της Πέμπτης στα νότια προάστια της Βηρυτού. Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters που βρέθηκε στο χωριό ανέφερε ότι ένοπλοι εμπόδισαν τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την τελετή και ότι στην περιοχή σημειώθηκαν πυκνά πυρά.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι δράστης της επίθεσης ήταν ο 19χρονος Κουτάιμπα Μοχάμαντ αλ-Σάτεμ. Μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν πως ήταν δευτεροετής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του πανεπιστημίου.

Η οργάνωση EIIL, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ανέφερε πως στόχος της ήταν η σιιτική οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…