Εξάρχεια: Σημαντική νίκη για τον αγώνα κατά του μετρό – Ξεκινά η διαδικασία απομάκρυνσης λαμαρίνων, με δικαστική επιμελήτρια

«Έπειτα από 38 ημέρες μη συμμόρφωσης της Ελληνικό Μετρό και της ΕΡΕΤΒΟ με την απόφαση του πρωτοδικείου για απομάκρυνση των λαμαρίνων και απελευθέρωση του πεζόδρομου της οδού Θεμιστοκλέους, ξεκινά η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης».

463457250 558060709920224 6393175208787261276 n

Ραγδαίες εξελίξεις στον αγώνα που δίνουν κάτοικοι των Εξαρχείων και αλληλέγγυοι ενάντια στο μετρό στην πλατεία Εξαρχείων: ξεκινά η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με δικαστική επιμελήτρια, έπειτα από εντολή των αιτούντων δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους.

Από τη μέρα της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών (07/09), στο οποίο είχαν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για την επέκταση του εργοταξίου του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και είχαν γίνει δεκτά σημεία της αίτησης των ασφαλιστικών, έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας όπου το Ελληνικό Μετρό και η ΕΡΕΤΒΟ αρνούνταν να συμμορφωθούν με την απόφαση, απομακρύνοντας τις λαμαρίνες από την πλατεία.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του υποχρεώνει τις εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΡΕΤΒΟ και ΑΒΑΞ «να αναστείλουν την επέκταση του εργοταξίου σε όλο το μήκος της οδού Θεμιστοκλέους ή εφόσον αυτό έχει λάβει ήδη χώρα, να απελευθερώσουν τον πεζόδρομο, σε κάθε περίπτωση, στο μέτρο που να επιτρέπεται η ακώλυτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (λχ πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων)».

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι μηχανικός της ΕΡΕΤΒΟ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και αναμένονται οι υπεύθυνοι της Ελληνικό Μετρό.

Ως απάντηση, έπειτα από εντολή των αιτούντων δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, ξεκινά σήμερα, Πέμπτη (17/10) η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης με δικαστική επιμελήτρια -νίκη σημαντική για τον αγώνα πολιτών και αλληλέγγυων της ομάδας «Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων».

Η σχετική ανάρτηση της ομάδας «Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων»

«Αυτή τη στιγμή, έπειτα από 38 ημέρες μη συμμόρφωσης της Ελληνικό Μετρό και της ΕΡΕΤΒΟ με την απόφαση του πρωτοδικείου για απομάκρυνση των λαμαρινων και απελευθέρωση του πεζόδρομου της οδού Θεμιστοκλέους, ξεκινά η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης με δικαστική επιμελήτρια έπειτα από εντολή των αιτούντων δια του πληρεξουσιου δικηγόρου τους.
Αναμένεται ενημέρωση»

Δικαστική νίκη των κατοίκων για το μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων

Ακολουθεί η ανάρτηση της ομάδας τον Σεπτέμβρη (07/09), σχετικά με τη δικαστική νίκη των κατοίκων για το μετρό.

«Έχουμε μια σοβαρότατη εξέλιξη!
Το Πρωτοδικείο Αθηνών στο οποίο είχαν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα που αφορούσαν την επέκταση του εργοταξίου δέχτηκε σημεία της αίτησης των ασφαλιστικών και (παραθέτουμε την απόφαση αυτολεξεί)…

…”ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους καθ’ ων να αναστείλουν την επέκταση του εργοταξίου σε όλο το μήκος της οδού Θεμιστοκλέους ή εφόσον αυτό έχει λάβει ήδη χώρα, να απελευθερώσουν τον πεζόδρομο, σε κάθε περίπτωση, στο μέτρο που να επιτρέπεται η ακώλυτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (λχ πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων).”

Σημαντικό τμήμα του φακέλου που κατατέθηκε από τους αιτούντες αφορούσε την τεκμηρίωση της καταπάτησης του ελάχιστου ελεύθερου πλάτους των 3,5 μέτρων που ορίζει ο νόμος για τη διέλευση οχημάτων ασφαλείας, μέσω φωτογραφιών, υπομνημάτων μηχανικών, τοπογραφικών αποτυπώσεων και επίσημων εγγράφων της πυροσβεστικής που πιστοποιούν την αδυναμία προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Βασικό επιχείρημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο δικαστήριο ήταν ότι χωρίς αυτήν την επέκταση το έργο δεν είναι εφικτό να συμβεί. Ήταν χαρακτηριστική η φράση του δικηγόρου της προς μάρτυρα “Για τα παιδιά του παιδικού σταθμού δε θα γίνει ο σταθμός;;!!”, ομολογώντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αναλγησία και τον αμοραλισμό μιας εταιρίας με πλάτες στις κυβερνήσεις διαχρονικά, που στο όνομα του κέρδους θυσιάζουν την ασφάλειά μας, τον χώρο μας, τη ζωή μας.

Θα βρεθούμε και θα πράξουμε σύντομα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα γίνονται κάτω από την πίεση των κινηματικών διαδικασιών και των αγώνων!
Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, ο αγώνας μας είναι χρονοβόρος, αλλά θα νικήσουμε!
Θα πάρουμε πίσω την πλατεία και τη γειτονιά μας!» 

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο φιάσκο: Το «ελληνικό FBI» ξεσκεπάστηκε  – Διέρρευσαν ονόματα 554 αστυνομικών

Μπρένταν Φρέιζερ ή Πυγμαλίων Δακαρίδης: Η μεταμόρφωση σε άνδρα 300 κιλών για την ταινία η «Φάλαινα»

Ο μικρός Γιαννάκης έκανε τα πρώτα του βήματα στην Τούμπα (photos)

Θεσσαλονίκη: Εκατομμυριούχος αγρότης που είχε κερδίσει το Λαϊκό Λαχείο έπεσε θύμα απάτης – Η «επένδυση» για μάσκες

Παρ’ ολίγον ατύχημα στη Δουκίσσης Πλακεντίας: Έστειλαν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του μετρό

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

Άδωνις: Τα άκουσε για τα καλά από υγειονομικούς έξω από το υπουργείο – «Έχω Βουλή, δεν μπορώ να αργήσω» (video)

Άδωνις: Τα άκουσε για τα καλά από υγειονομικούς έξω από το υπουργείο – «Έχω Βουλή, δεν μπορώ να αργήσω» (video)

Τεράστια γιούχα στον Άδωνι έξω απ' το υπουργείο, με τον ίδιο να προσπαθεί να φύγει…

Ποιος είναι ο Μέγας Μάγιστρος John T. Dunlap; Φτάνει στη Ρόδο με ιδιωτικό τζετ του Τάγματος για να συναντηθεί με την Σακελλαροπούλου

Ποιος είναι ο Μέγας Μάγιστρος John T. Dunlap; Φτάνει στη Ρόδο με ιδιωτικό τζετ του Τάγματος για να συναντηθεί με την Σακελλαροπούλου

Πρόκειται για τον Mεγάλο Μάγιστρο του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων,…

«Ξένος μετά από 18 χρόνια εδώ; Πώς να ζήσω χωρίς να βλέπω καλά;» – Συγκλονίζει ο διανομέας που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση (Video)

«Ξένος μετά από 18 χρόνια εδώ; Πώς να ζήσω χωρίς να βλέπω καλά;» – Συγκλονίζει ο διανομέας που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση (Video)

«Έτσι η οικογένειά μου μου είπε προχθές, έχει σαματά στην Ελλάδα γύρισε πίσω στο Πακιστάν.…