Newsroom

Newsroom

Νίπτουν τας χείρας τους Ρωσία και Συρία για την αεροπορική επιδρομή με χημικά στην Ιντλίμπ

Τόσο η Ρωσία όσο και η Συρία νίπτουν τα χείρας τους για την αεροπορική επίθεση με χρήση «τοξικού αερίου» στην κατοικημένη περιοχή Χαν Σειχούν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 58 άμαχοι εκ των οποίων 11 ήταν παιδιά.

58e3bcf41dc524f56f8b4939

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο Reuters το οποίο μιλούσε για ρωσικά μαχητικά τα οποία ευθύνονται για τους βομβαρδισμούς.

«Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν κανένα πλήγμα στην κατοικημένη περιοχή Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο.

«Το βρετανικό πρακτορείο, αφού μετέδωσε ότι στον βομβαρδισμό με χημικά της περιοχή Χαν Σειχούν πήραν μέρος ρωσικά αεροσκάφη, κατάφερε να εξαπατήσει και την αρχική πηγή αυτής της είδησης, το βρετανικό “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, το οποίο δεν είχε μεταδώσει τίποτα παρόμοιο».

Μάλιστα το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, επισημαίνει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Reuters βγάζει αυθόρμητα συμπεράσματα και μεταδίδει «παραποιημένες αντιρωσικές ειδήσεις» γεγονός που προκαλεί «μόνο βαθιά λύπη».

Αρνείται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις και η Συρία

Την ίδια ώρα αποποιείται τις ευθύνες για τις σημερινές επιθέσεις με χημικά και η Συρία διά στόματος υψηλόβαθμου αξιωματούχου του συριακού στρατού.

«Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί ποτέ, ούτε τώρα και ούτε πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός του στρατού στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua χωρίς να κατονομάζεται.

Όπως είπε οι αντάρτες είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων για να ενοχοποιήσουν τον συριακό στρατό.