Newsroom

Newsroom

«Νόμιμη άμυνα»… επικαλείται ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του (Video)

«Μετά το τέλος ενός γάμου και για πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν μάρτυρες, ο καθένας μπορεί προφανώς να πει ό,τι θέλει».

kopela

«Πρώτα ο δημοσιογράφος δέχθηκε χτύπημα από τη σύντροφο του και αιμορράγησε. Το ίδιο το θύμα στην κατάθεση του λέει ότι πρώτη εκείνη χτύπησε τον δημοσιογράφο», είπε στην ΕΡΤ ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, συνήγορος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συντρόφου του.

«Το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται στη νόμιμη άμυνα. Αυτά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας, βάσει αυτών μιλάμε», σημείωσε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ενώ ισχυρίστηκε ότι η σύντροφος του δημοσιογράφου δεν φέρει βαριά χτυπήματα: «Δεν υπάρχει κάταγμα στην κάτω γνάθο. Υπάρχει μια αμυχή κάτω από τη μύτη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταγγελία περί ενδοοικογενειακής βίας από την πρώην σύζυγο του δημοσιογράφου.

«Υπάρχει τώρα μια κατάθεση ότι στο παρελθόν ο δημοσιογράφος την έχει απειλήσει. Η πρώην σύζυγος έχει αναφέρει μόνο για απειλή και μάλιστα ότι της είπε “θα σε σκοτώσω, αν μου πάρεις τα παιδιά”, μόνο αυτό. Η κακοποίηση υπάρχει ως αναφορά μόνο από τη σύντροφο. Μετά το τέλος ενός γάμου και για πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν μάρτυρες, ο καθένας μπορεί προφανώς να πει ό,τι θέλει».

«Αυτή τη στιγμή το αδίκημα είναι απειλή. Θα υπάρξει προκαταρκτική έρευνα για την κακοποίηση», ανέφερε ο δικηγόρους του δημοσιογράφου.

Δείτε το βίντεο: