Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Νοσοκομείο Άμφισσας: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση (εικόνες)

«Με μια γρήγορη βόλτα στα δωμάτια θα δει κανείς σπασμένα σιφόνια και ποικιλία εντόμων και τρωκτικών να αναδύονται από μέσα»

ΚΑΤΣ

Γραφική έχει καταντήσει η φράση «τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας» που δυστυχώς αποτυπώνει την άθλια καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ.

Κινδυνεύοντας, λοιπόν, να χαρακτηριστούμε γραφικοί από τους γνωστούς άγνωστους που απαξιώνουν κάθε προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας αναδεικνύουμε το τι συμβαίνει στο νοσοκομείο Άμφισσας, το μοναδικό στον νομό Φωκίδας. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει.

Το υποστελεχωμένο νοσοκομείο στέλνει τα γνωστά «εντέλλεσθε» στους αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν στο κέντρο υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία αντίστοιχα 20 και 50 χιλιόμετρα μακριά, χωρίς καν να τους πληρώνει τα οδοιπορικά.

Μάλιστα, νεαροί στην πλειοψηφία τους γιατροί καλούνται να περιθάλψουν βαριά περιστατικά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, ρισκάροντας έτσι –χωρίς την θέλησή τους- την ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών. Ο κύριος υπουργός φυσικά κωφεύει και θεωρεί όποιους αναδεικνύουν την πληθώρα προβλημάτων έναν «στενό πυρήνα αριστερών γιατρών».

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους

Επειδή ως λαός λατρεύουμε τους αριθμούς δείτε αυτό: για 17 θέσεις ιατρών που καλούνται να εφημερεύουν με εντέλλεσθε στο νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο 8. Πώς άλλωστε να έρθει κάποιος αγροτικός όταν ξέρει τις επικρατούσες συνθήκες.

image0

image10

Βέβαια, πώς να έρθουν και οι ασθενείς θα σας πούμε εμείς όταν οι συνθήκες εφημέρευσης είναι κάτι παραπάνω από άθλιες.

image9

image8

Με μια γρήγορη βόλτα στα δωμάτια θα δει κανείς σπασμένα σιφόνια και ποικιλία εντόμων και τρωκτικών να αναδύονται από μέσα, κατσαρίδες αράχνες και άλλα.

image6

Θα δει δωμάτια με ετοιμόρροπους τοίχους από την υγρασία, που στοιχίζουν ακόμα και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

image7

Θα αντικρύσει μια εικόνα εγκατάλειψης. Θα δει τα κλιματιστικά που δεν έχουν συντηρηθεί και δεν δουλεύουν σωστά παρά τον καύσωνα.

image5

image4

Θα δει κρεβάτια παλιά με σημάδια που μαρτυρούν την παλαιότητά τους και φυσικά την ακαταλληλότητά τους. Αυτά και άλλα πολλά.

image2

image1 1

Βέβαια τα ζητήματα δεν τελειώνουν εδώ. Φανταστείτε πως πολλές φορές το βραδινό φαγητό βρίσκετε στον πάγκο της κουζίνας από το μεσημέρι.

image12

image11

Εικόνες και δεδομένα που κάνουν τους ανθρώπους να ντρέπονται που είναι γιατροί στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Χαλκιδική: 13χρόνη σκοτώθηκε από κεραυνό στο Ποσείδι

Σταύρος Ξαρχάκος: Ακύρωσε τη συναυλία του στην Κρήτη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – Η ανάρτησή του

Δημοσιογράφος ΕΡΤ: Του ζήτησαν να κάνει ρεπορτάζ για τον ξυλοδαρμό που είχε διαπράξει ο ίδιος (video)

Γιάμαλη: Η τελευταία εκπομπή στο KONTRA – Αποχαιρέτησε συγκινημένη το κοινό (video)

Νέα παρολίγον τραγωδία με τρένο της Hellenic Train – Η σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή

treno 7

Νέα παρολίγον τραγωδία με τρένο της Hellenic Train – Η σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή

Παρολίγον νέα τραγωδία με αμαξοστοιχία τρένου της Hellenic Train και ενός αυτοκινήτου σήμερα το μεσημέρι.