Νοβότνι: Ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία

H πόρτα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα κλείσει, ακόμη και εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά σε…

nowotni

H πόρτα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα κλείσει, ακόμη και εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά σε ένα πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ενώ αυτές θα επανέλθουν στον ομαλό δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εάν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.

Ο Νοβότνι δεν θέλησε να αναφερθεί λεπτομερειακά στο τι θα συνέβαινε εάν δεν συναφθεί ως τα τέλη του μήνα συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.
Στις δηλώσεις του από την Πράγα, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση μια ενδεχόμενη έλλειψη συμφωνίας δεν θα σήμαινε αυτόματα τη διακοπή της χρηματοδότησης μέσω του ELA.

Για τους όρους υπό τους οποίους οι ελληνικές τράπεζες θα επανέρχονταν στην ομαλή χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, ο Νοβότνι ανέφερε στο Reuters ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνηθεί με όλους τους εταίρους, και εάν υπάρξει νέα συμφωνία, «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στο παλιό σύστημα».

Τέλος, ο κ. Νοβότνι υπογράμμισε: «Όλοι αναμένουμε ότι θα υπάρξει. Μια λύση, δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε υποθέσεις». 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά χρεόγραφα δεν είναι αποδεκτά στις πράξεις παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ ως εγγυήσεις, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να κάνουν χρήση του μηχανισμού ELA για την κάλυψη των αναγκών τους.

Κορακάκη: Με δάκρυα μετά τον αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς – To πρόβλημα υγείας που την δυσκόλεψε

KORAKAKI DAKRYA

Κορακάκη: Με δάκρυα μετά τον αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς – To πρόβλημα υγείας που την δυσκόλεψε

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια καταβεβλημένη από την προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες λύγισε και μίλησε με δάκρυα…

Νέο αλαλούμ στους Ολυμπιακούς: Συγγνώμη και από την ΔΟΕ στη Νότια Κορέα για τη γκάφα όπου την ανέφεραν ως Βόρεια

κορεα

Νέο αλαλούμ στους Ολυμπιακούς: Συγγνώμη και από την ΔΟΕ στη Νότια Κορέα για τη γκάφα όπου την ανέφεραν ως Βόρεια

Μπέρδεψαν τη Νότια με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση.