Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η απόπειρα δολοφονίας του αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Σοβαρές πολιτικές παρενέργειες αναμένεται να έχει η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ με δεδομένη το πολωμένο κλίμα ενόψει προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

τραμπ επιθεση

Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, με σηκωμένη τη γροθιά στον αέρα και το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του, ενώ απομακρύνεται από τις Μυστικές Υπηρεσίες, όπως όλα δείχνουν θα ενισχύσει το ήδη πολωμένο κλίμα ενόψει προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Δράστης ένας εικοσάχρονος από την Πενσιλβάνια (video)

 

Η εικόνα του ως μαχητή που δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τους εχθρούς του θα εδραιωθεί τώρα, δεν ήταν καθόλου τυχαία, σύμφωνα με ανάλυση του BBC και του  CNNi . Μάλιστα όπως επισημαίνει σε άμεση ανάλυσή του το BBC, η συγκλονιστική αυτή πράξη πολιτικής βίας θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην εκστρατεία.

τραμπ γροθιες

«Αυτός είναι ο μαχητής που χρειάζεται η Αμερική»

Η ανάρτηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ, Ερικ, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πατέρα του, μαρτυρά τη σημασία που θα διαδραματίσει η επίθεση στην προεκλογικό αγώνα.

Ο γιος του Τραμπ -σημειώνει το BBC-  φρόντισε να περάσει το πολιτικό μήνυμα εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες ανεβάζοντας την φωτογραφία του πατέρα του με τα αίματα στο πρόσωπο και την γροθιά υψωμένη.

«Αυτός είναι ο μαχητής που χρειάζεται η Αμερική», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Την ίδια στιγμή είναι, επίσης βέβαιο ότι η ατμόσφαιρα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι αυτή την εβδομάδα θα είναι ακόμη πιο εκρηκτική.

Ήδη υπήρξαν εκκλήσεις για έρευνες σχετικά με το πώς ένας ένοπλος – εκτός της περιμέτρου ασφαλείας της συγκέντρωσης – κατάφερε να βάλει στο στόχαστρό του τον Τραμπ, σε μια τεράστια αποτυχία της ασφάλειας που θα συνεχίζεται για μήνες και θα έχει επιπτώσεις σε όλες τις μελλοντικές προεδρικές και προεκλογικές εκδηλώσεις.

Πολλοί πολιτικοί και από τα δύο πολιτικά κόμματος θρηνούν ήδη για την έντονη αναζωπύρωση της πολιτικής ρητορικής μετά από μια ακόμη ανατριχιαστική ένδειξη για το τι μπορεί να παράγει σε ένα έθνος στο οποίο τα όπλα είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα. Μένει να δούμε αν το αρχικό σοκ για την απόπειρα, που θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερη κατάληξη, θα μπορέσει να τιθασεύσει μια τοξική πολιτική κουλτούρα στην οποία ο Τραμπ είναι κομμάτι.

«H στοχοποίηση ενός πρώην προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας λίγες μόλις μέρες αναδειχθεί υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και στο δικαίωμα του κάθε Αμερικανού να επιλέγει τους ηγέτες του», σημειώνει ακόμη το CNNi.

Αλλάζει την τακτική ο Μπάιντεν

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν σταμάτησε όλες τις πολιτικές δηλώσεις και πλέον αλλάζει όλες τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιστεύοντας ξεκάθαρα ότι είναι ακατάλληλο να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη στιγμή και να επικεντρωθεί στην καταδίκη του τι συνέβη.

Πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα συμφωνούν στο ότι η βία δεν έχει θέση σε μια Δημοκρατία.

Οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον έσπευσαν να καταγγείλουν τη βία και δήλωσαν ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, ορισμένοι από τους στενότερους συμμάχους και υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορούν ήδη τον Μπάιντεν για τη βία, με έναν Ρεπουμπλικανό βουλευτή να… ρίχνει τα βέλη του στον πρόεδρο για «υποκίνηση σε δολοφονία» σε μια ανάρτησή του στο X.

Ειδήσεις σήμερα:

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Δράστης ένας εικοσάχρονος από την Πενσιλβάνια (video)

Επίδαυρος: Δονήθηκε το Αρχαίο Θέατρο για την Παλαιστίνη (video)

Ηράκλειο: Μετά την κηδεία, βγήκαν τα …μαχαίρια για τα έξοδα της ταφής!

Μαύρη προπαγάνδα υπέρ της ακρίβειας

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…