Ο αμετροεπής γάλλος πρωθυπουργός ζητάει τώρα το τέλος της λιτότητας

[…]

vals gallia

Να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας ζητάει τώρα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες την καγκελάριο Μέρκελ. O Βαλς είναι ο ίδιος άνθρωπος που τις προηγούμενες ημέρες, πριν ακόμη παραιτηθεί η γαλλική κυβέρνηση, ανακάλεσε στην τάξη τον πρώην υπουργό Οικονομίας επειδή είχει τολμήσει να κάνει κριτική στη Μέρκελ λέγοντας πάνω κάτω το ίδιο πράγμα: ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική, την οποία έκρινε ιδιαίτερα περιοριστική και βασισμένη στη λιτότητα. 

«Θα πάω ο ίδιος στη Γερμανία για να συναντηθώ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την 21η και την 22η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Βαλς. «Θα συναντηθώ με τους ηγέτες της Γερμανίας. Θα πάω στο Βερολίνο, στο Αμβούργο και τη Στουτγάρδη για να συναντηθώ με επιχειρηματίες. Υπάρχουν πολλές γαλλικές επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν εκεί», συνέχισε.

Ο γάλλος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ αδύναμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας και να κάνουμε τα πάντα για να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις».

 

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…