Ο Ανδρουλάκης με την πλάτη στον τοίχο – Τι δείχνουν δύο κρυφές δημοσκοπήσεις

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει μάχη να κρατηθεί πάνω από το 10,5%, ενώ σχεδόν τα ίδια ποσοστά – κοντά στο 8,5%- συγκεντρώνουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

PASOKAndrou

Λιγότερες από 130 ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι ευρωκάλπες κι ενώ ο κουρνιαχτός δείχνει να κατακάθεται καθώς κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις ξεκαθαρίζουν το τοπίο τόσο την κορυφή όσο και στην ουρά, εκείνος που φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις καταγράφει σοβαρές απώλειες και εμφανίζεται ως ο σημαντικότερος αιμοδότης του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με τη σειρά του αιμορραγεί προς την ακροδεξιά. Την κατάσταση περιπλέκουν ακόμα περισσότερο δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή του πρώην υποψήφιου βουλευτή και νυν αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, ο οποίος μόνο που δεν άνοιξε σαμπάνιες κατά την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται για το ΠΑΣΟΚ ο νόμος του Μέρφυ καθώς τα σενάρια-Φρανκεστάιν για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμπλέκουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Παλαιό στέλεχος της πάλαι ποτέ μεγάλης παράταξης δεν έκρυβε τον φόβο του ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς σχεδιασμοί και «μυστικές συμφωνίες» για την επόμενη ημέρα γίνονται σε σκοτεινά γραφεία ερήμην της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι όλη αυτή η κουβέντα που άνοιξε εσχάτως περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με τους αποσχισθέντες του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλέξη Χαρίτση δημιουργεί σοβαρές ρωγμές μεταξύ των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος στους οποίους προκαλούν αποστροφή παιχνίδια εξουσίας που θυμίζουν «μουσικές καρέκλες».

Ενδεικτικό της κατάστασης αποσύνθεσης που υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη είναι το παραπολιτικό περιστατικό που μας περιέγραψε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το οποίο άλλο στέλεχος στην προσπάθειά του να πείσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους έλεγε «ψηφίστε ΠΑΣΟΚ αφού το αγαπάτε κι ας έχει για πρόεδρο του τον Νίκο Ανδρουλάκη». Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι σε πολλά περίπτερα του ΠΑΣΟΚ λείπουν οι αφίσες του Νίκου Ανδρουλάκη ή υπάρχουν κάποιες μικρού μεγέθους και όχι σε εμφανές σημείο.

Από την άλλη, με την αποχή να παραμένει το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκονται πολύ κοντά στους στόχους που έθεσαν οι ίδιοι για το κόμμα τους και τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις- η μία έγινε στη Βόρεια Ελλάδα για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου και η δεύτερη, πανελλαδική, για λογαριασμό πολιτικού φορέα – η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστά που πλησιάζουν το 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ξεπερνά το 17%.

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει μάχη να κρατηθεί πάνω από το 10,5%, ενώ σχεδόν τα ίδια ποσοστά – κοντά στο 8,5%- συγκεντρώνουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Μεγάλη μάχη γίνεται στην ουρά με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και την Νίκη να ξεχωρίζουν καθώς η πρώτη καταγράφει μεγάλο δημοσκοπικό άλμα και βρίσκεται στο 4%, με τους χριστιανούς του Νατσιού να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Μεγάλες οι απώλειες για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάχη σώμα και σώμα μεταξύ ΜέΡΑ25 και Νέας Αριστεράς πέριξ του 3%. Πιο πίσω ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος και πολύ πιο πίσω οι Πατριώτες. Συνεχίζει να περνά κάτω από τα δημοσκοπικά ραντάρ ο Πέτρος Κόκκαλης.

Μένει να δούμε αν η συζήτηση για το πόθεν έσχες αλλάξει τα δεδομένα…

Πηγή: Documentonews

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι