Newsroom

Newsroom

Ο Μπερλουσκόνι διχάζει την Ιταλία ακόμα και… μετά θάνατον – Σάλος με την τιμητική αναγραφή

H τιμητική αναγραφή του ονόματος του στο «Φαμέντιο» έχει προγραμματισθεί για τις 2 Νοεμβρίου - Θα πραγματοποιηθεί άραγε;

Καταγραφή 51

Το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου αποφάσισε την τιμητική αναγραφή του ονόματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο «μνημείο των εξεχουσών προσωπικοτήτων» Φαμέντιο, που βρίσκεται στην είσοδο του μεγαλύτερου κοιμητηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και μεγιστάνας πέθανε τον περασμένο Ιούνιο και ενταφιάστηκε σε μαυσωλείο που βρίσκεται στην βίλα του, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Η εγγραφή του ονόματός του στο «Φαμέντιο» θα ήταν μια ακόμη αναγνώριση της όλης πορείας του, ως επιχειρηματία και πολιτικού. Στο μνημείο αυτό έχουν ταφεί, μεταξύ των άλλων, ο συγγραφέας Αλεσάντρο Μαντζόνι, ο Κάρλο Κατάνεο, φιλόσοφος και πολιτικός, πρωταγωνιστής της διαδικασίας ενοποίησης της Ιταλίας και η διεθνούς φήμης χορεύτρια Κάρλα Φράτσι.

Ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα μετά την λήψη της σχετικής απόφασης ζήτησε να επικρατήσει πνεύμα συναίνεσης και να μην υπάρξουν διαφωνίες.

Τελικά, όμως, οι αρνητικές αντιδράσεις δεν αποφεύχθηκαν: σε έκκληση που αναρτήθηκε μέσω διαδικτύου και φέρει τις υπογραφές χιλιάδων πολιτών, κυρίως του Μιλάνου, υπογραμμίζεται ότι «ο Μπερλουσκόνι δεν πρέπει να δαιμονοποιηθεί μετά θάνατον, αλλά δεν μπορεί και να αγιοποιηθεί, αγνοώντας την Ιστορία» διότι «μια τόσο μεγάλη τιμητική διάκριση απαιτεί ένα άλλο τόσο σημαντικό ηθικό προφίλ, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν, τόσο στην Ιταλία, όσο και στο εξωτερικό».

Στους υπογράφοντες την έκκληση, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα γνωστών πανεπιστημιακών, συγγραφέων και πρώην δικαστικών.

Σήμερα, η εφημερίδα Il Giornale, η οποία μέχρι πρόσφατα ανήκε στον όμιλο Μπερλουσκόνι, ανήρτησε εντελώς αντίθετη έκκληση με τίτλο «ο Μπερλουσκόνι στο μνημείο των εξεχουσών προσωπικοτήτων, με την συναίνεσή μας».

Η εφημερίδα ζητά από τους αναγνώστες της να υπογράψουν την έκκληση και στο κείμενο, μεταξύ των άλλων, γίνεται αναφορά στο «αδιάψευστο ηθικό μεγαλείο του Καβαλιέρε» και «στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο τον τίμησε όλη η οικογένειά του».

H αναγραφή του ονόματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο «Φαμέντιο» έχει προγραμματισθεί για τις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που η Καθολική Εκκλησία αφιερώνει στην μνήμη των νεκρών.

Αναμένεται τώρα να διαπιστωθεί αν η σχετική απόφαση του δήμου θα εφαρμοστεί απρόσκοπτα, ή αν θα αποφασιστεί κάποια, έστω και προσωρινή, αναβολή της όλης διαδικασίας.

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνα των ιταλικών αρχών για εκμετάλλευση εργαζομένων

armani

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνα των ιταλικών αρχών για εκμετάλλευση εργαζομένων

Οι ιταλικές αρχές ανταγωνισμού έχουν ξεκινήσει έρευνα στους οίκους μόδας Armani και Dior για αθέμιτες…