Ο Γιάννης Δραγασάκης αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Καλή αντάμωση στους γνωστούς χώρους, για τους γνωστούς λόγους»

«Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η Αριστερά θα κληθεί από το λαό, ξανά, να κυβερνήσει, γιατί συσσωρεύονται μεγάλα προβλήματα που απαιτούν προοδευτικές λύσεις», σημειώνει στην δήλωσή του ο Γιάννης Δραγασάκης

6023184

Ο Γιάννης Δραγασάκης με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή την απόφαση να αποχωρήσει και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα σημειώνοντας ότι: «Οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννης Δραγασάκη

Οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς

Στους παράξενους καιρούς που ζούμε, δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του, & είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του.

Θέλω να δηλώσω λοιπόν, ότι παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια απόφαση που δεν θα ήθελα να χρειαστεί να λάβω, αλλά οι εξελίξεις την έχουν καταστήσει αναγκαία από καιρό.

Θυμίζω ότι από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχω παραιτηθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι φόβοι που εξέφραζα τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, πλήρως επιβεβαιωθεί. Δεν χρειάζονται, επομένως, πρόσθετα επιχειρήματα.

Μπορείς να παραμένεις σε ένα κόμμα, ακόμη & αν διαφωνείς με την τρέχουσα πολιτική του, αρκεί στο κόμμα αυτό να τηρούνται κάποιοι σταθεροί κανόνες και να υπάρχουν δημοκρατικές εγγυήσεις σεβασμού της αξιοπρέπειας και των απόψεων όλων.

Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή σε ένα κόμμα στο οποίο η έννοια της δημοκρατίας & της Αριστεράς, αλλά & η ιστορία του ίδιου του κόμματος, υπονομεύονται & μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη & ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η Αριστερά θα κληθεί από το λαό, ξανά, να κυβερνήσει, γιατί συσσωρεύονται μεγάλα προβλήματα που απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες για τη συνεχιζόμενη φυγή στο εξωτερικό νέου επιστημονικού & εργατικού δυναμικού, είναι άκρως ανησυχητικά.

Είναι μια ακόμη ένδειξη ότι, αν δεν υπάρξει σχέδιο & στρατηγική για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου & της άνισης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα αδιέξοδα & η κοινωνία σε νέα φτωχοποίηση.

Η Αριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά υπό την προϋπόθεση, ότι εργάζεται & η ίδια γι’ αυτό, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο της εργασίας, έχει επεξεργασμένες λύσεις στα προβλήματα & διαμορφώνει αξιόπιστες προϋποθέσεις προοδευτικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Ορισμένοι είχαν προσδοκίες από τη νέα ηγεσία. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, συντελείται μια διαδικασία φθοράς, και όχι δημιουργίας, με πρώτο θύμα την ιστορία του, το έργο του, την ηθικό-πολιτική ακεραιότητά του. Η συζήτηση που άνοιξε, με πρωτοβουλία της ηγεσίας, για «μαύρα ταμεία» αποτελεί τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που προσέφεραν ανιδιοτελώς & με το υστέρημα τους, κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα όρθιο & τα γραφεία του ανοιχτά.

Ήταν ένα μεγάλο δώρο στη Δεξιά & όλους όσους υποστηρίζουν ότι «όλοι είναι το ίδιο».

Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & «παραδίδει» πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρούσα ηγεσία, δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα ταυτότητας, στρατηγικής & δημοκρατικής λειτουργίας που αντιμετώπιζε & από πριν. Θα είναι, για το λόγο αυτόν, σε μια κρίση διαρκείας.

Οι εξελίξεις μάς θέτουν μπροστά σε δυο αλληλένδετα καθήκοντα. Πρώτον, να αγωνιστούμε για να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από τη ριζοσπαστική αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία & δεύτερον, μια προοδευτική εναλλακτική στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας. Ας ανταποκριθεί ο καθένας & η καθεμία σε αυτό το διπλό καθήκον με όποιο τρόπο & από όποια θέση επιλέξει.

Το βέβαιο είναι ότι η κοινωνική Αριστερά, το «αριστερό ημισφαίριο» της κοινωνίας, υπάρχει, & αναζητά μια κατά το δυνατόν ενιαία, ισχυρή & αποτελεσματική πολιτική εκπροσώπηση. Οι εξελίξεις, στον κόσμο, την Ευρώπη & την Ελλάδα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Η ιστορία, πάντως, δείχνει ότι η συσπείρωση & ανασύνθεση της Αριστεράς έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να πετύχει αν γίνει υπόθεση της κοινωνίας, των νέων, του ανένταχτου κόσμου της Αριστεράς & της οικολογίας, μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες & κινήσεις, που πρέπει να υπάρξουν παντού, με κάθε πρόσφορη μορφή.

Καλή αντάμωση, λοιπόν, στους γνωστούς χώρους, για τους γνωστούς λόγους.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Την απείλησε με γυναικοκτονία λόγω του… κλιματιστικού

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

Άδωνις: Η ατάκα που είπε στον Πολάκη και που αποτελεί το αποκορύφωμα του σεξισμού (video)

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Ηράκλειο: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τουριστών – «Πρώτα έκαψαν τον πατέρα με τσιγάρο» (video)

Ηράκλειο: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τουριστών – «Πρώτα έκαψαν τον πατέρα με τσιγάρο» (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στον πατέρα της οικογένειας των τουριστών και τους…

Ρουμάνα ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες με φίμωτρο και ζητούσε ιερέα να τους διαβάσει – Η αντίδραση του Νίκου Παππά (video)

Ρουμάνα ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες με φίμωτρο και ζητούσε ιερέα να τους διαβάσει – Η αντίδραση του Νίκου Παππά (video)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η ακροδεξιά ευρωβουλευτής Ντιάνα Σοσακάσα, με τον Νίκο Παππά να…

Άδωνις: Ενοχλήθηκε επειδή η Επίδαυρος φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Είπε και τον καημό του

Άδωνις: Ενοχλήθηκε επειδή η Επίδαυρος φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Είπε και τον καημό του

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε όσα έγιναν στην παράσταση «Ορέστεια» στην Επίδαυρο

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε Παπαγεωργίου, Φαλάρα, Αγοραστό και στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας για την αλλοίωση του χώρου

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε Παπαγεωργίου, Φαλάρα, Αγοραστό και στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας για την αλλοίωση του χώρου

Η νέα ποινική δίωξη για την πράξη της παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία τελούμενης και διά…