Newsroom

Newsroom

O γλύπτης Κυριάκος Ρόκος στο pheme.gr

Συνέντευξη του Κυριάκου ΡΟΚΟΥ στον Παν. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες γλύπτες ο Κυριάκος Ρόκος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο…

Συνέντευξη του Κυριάκου ΡΟΚΟΥ στον Παν. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες γλύπτες ο Κυριάκος Ρόκος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο «Pheme.gr» με αφορμή την νέα του ατομική έκθεση, η οποία σε λίγες μέρες ανοίγει τις πόρτες της στο Κολωνάκι.

Ο Ηπειρώτης Κυριάκος Ρόκος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος σε μαγεύει την ώρα που δίνει μορφή στο άψυχο, αλλά ζωντανό, μάρμαρο. Ο ρυθμός με τον οποίο σφυρηλατεί –με το καλέμι και το σφυρί– το μάρμαρο για να του δώσει τη μορφή που εκείνος θέλει, είναι κάτι που σε συναρπάζει.

Η νέα του δουλεία είναι όμως κάτι πολύ διαφορετικό και επίκαιρο. Δεν είναι μια δουλεία σε μάρμαρο ή σε μέταλλο. Είναι 70 περίπου σκίτσα πολλαπλής ανάγνωσης! Σκίτσα που σε καθηλώνουν, καθώς «παίζοντας» μαζί τους σου δίνουν κάθε φορά μια διαφορετική, ξέχωρη μορφή. Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι ο τρόπος παρουσίασης των σκίτσων αυτών, που κατά κανόνα εμφανίζονται ανά τριάδες, είναι εμπνευσμένος από τον τρόπο σκέψης και δράσης των τροικάνων και της κυρίας Άνγκελας-Δωροθέας Μέρκελ, όπως ο Κυριάκος Ρόκος αποκαλύπτει.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο pheme.gr

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

AP - Μπαιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς και να εξηγήσει…

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

AP24120852960977

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο», διαμηνύει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας