Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσημα το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσαν οι IDF

NASRALA

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα Σάββατο (28/9) σε μήνυμά του ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Νασράλα «εξολοθρεύτηκε» στο χτύπημα της Βηρυτού. Συγκεκριμένα, στην εν λόγω διαδικτυακή ανάρτηση, οι Ισραηλινοί ανέφεραν: «Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο».

 

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF τόνισαν ότι μαζί με τον Νασράλα σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, καθώς και άλλοι διοικητές. Ο Νασράλα έγινε στόχος ενώ βρισκόταν στο κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Νταχίγια. «Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ενώ τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και ασχολούνταν με τον συντονισμό τρομοκρατικών δραστηριοτήτων εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός στρατός.

«Το χτύπημα διεξήχθη ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», λέει ο στρατός.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι μετά τη δολοφονία του αρχηγού της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ θα φτάσει σε οποιονδήποτε απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της.

«Δεν είναι το τέλος των εργαλείων στην εργαλειοθήκη. Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, θα ξέρουμε πώς να τους φτάσουμε», ανέφερε.

Η δολοφονία του Νασράλα σηματοδότησε μια εντυπωσιακή κλιμάκωση από την ισραηλινή πλευρά. Για μεγάλο μέρος της πρώιμης σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ, η οποία ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου δηλαδή μία ημέρα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ήταν κατανοητό ότι το Ισραήλ δεν θα δολοφονούσε τους πιο υψηλόβαθμους ηγέτες της οργάνωσης.

Ο Νασράλα στοχοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στο κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Ντάχιε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέσπασμα από Καρυστιανού: «Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου – Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται»

Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στο Λίβανο: Νέα αεροπορική επιδρομή σε Βυρητό (video)

Σοκάρει η νέα επίθεση σε ανήλικο στο Μενίδι (video)

Το Documento αποκαλύπτει: Δωμάτιο θανάτου χωρίς κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

 

Παλαιοχριστιανοί: Στον εισαγγελέα για αρπαγή ανηλίκου ο 45χρονος, η σύζυγος και η μεγάλη κόρη – Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό

Παλαιοχριστιανοί: Στον εισαγγελέα για αρπαγή ανηλίκου ο 45χρονος, η σύζυγος και η μεγάλη κόρη – Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε σπίτι στην Κερατέα..

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη (video)

AT PANTELEIMONAS

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη (video)

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, με την…