"Ο κ. Μητσοτάκης γυρίζει το κράτος στις πρακτικές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε"

οι δηλώσεις

ragkousis 1

Την αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γ. Ραγκούση, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παραιτηθεί, καθώς όπως κατηγορούσε τον Κ. Μητσοτάκη “με τον νέο νόμο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παύτηκαν οι πρώτοι στην ιστορία του ελληνικού κράτους αξιοκρατικά επιλεγμένοι προϊστάμενοι που αναδείχτηκαν το 2010 με αδιάβλητες διαδικασίες χωρίς την παραμικρή κομματική ή άλλη παρέμβαση”.

Σε ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκης αναφέρει: “Με τον νόμο Ραγκούση οι φερόμενες ως αξιοκρατικές κρίσεις των προϊσταμένων έγιναν με απλή άθροιση αυθαίρετων μορίων, βάσει μεταβατικών διατάξεων. Θεωρούσε ο νόμος, στις μεταβατικές του διατάξεις, ότι ένας κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος είναι κατ’ ανάγκη καλύτερος από όλους τους άλλους για να διοικήσει, ανεξαρτήτως των πραγματικών προσόντων και της δυνατότητας να ασκεί αποτελεσματική διοίκηση. Η λογική και το ύφος του κ. Ραγκούση εκφράζουν την παρωχημένη νοοτροπία της επετηρίδας στη διοίκηση του κράτους. Εμείς απέναντι στην επετηρίδα των μορίων αντιπαρατάσσουμε ένα νέο, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης που προάγει την αξιοκρατία. Και κάτι τελευταίο. Από τους πρωτεργάτες του ‘λεφτά υπάρχουν’, οποιαδήποτε αναφορά σε “πολιτικά κακουργήματα” μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει”. 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σήκωσε αμέσως το γάντι και με ανάρτησή του στο facebook κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι γυρίζει το κράτος στις πρακτικές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης και επισημαίνει εκ νέου ότι ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί για αντικατέστησε τους αξιοκρατικά επιλεγμένους προϊσταμένους με τους κομματικά αρεστούς. 

“Σημασία δεν έχουν τα ψέματα του κ.Μητσοτάκη για το τι συνέβη στον αγώνα για την καθιέρωση της αξιοκρατίας στο δημόσιο, ούτε η ανύπαρκτη πολιτική του ευθιξία που αν την διέθετε θα έπρεπε να τον έχει οδηγήσει σε παραίτηση. Σημασία έχει η ομολογία και παραδοχή του πως πράγματι είναι αυτός που έπαψε τους πρώτους, στην ιστορία του ελληνικού κράτους, αξιοκρατικά επιλεγμένους προϊσταμένους για να τους αντικαταστήσει με τους κομματικά αρεστούς. Σημασία έχει το γεγονός οτι ο κ. Μητσοτάκης γυρίζει το κράτος στις πρακτικές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.
Το πολιτικό αυτό στίγμα θα τον συνοδεύει για πάντα”, έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.