Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε το σπίτι αξίας 1,2 εκατ. ευρώ: Γιατί τον μαρτύρησε το γνωστό φιλοκυβερνητικό site

Το φιλοκυβερνητικό μέσο που έβγαλε τη διαρροή, αναγκάστηκε μία μέρα μετά να αποκαλύψει και το όνομα του υπουργού

kikilias

Η είδηση που κυκλοφόρησε χθες πως κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, συζητήθηκε αρκετά.

Η διαρροή -αποκάλυψη έγινε από τα «Παραπολιτικά» και πήρε τόση έκταση για δύο λόγους.

Αφενός γιατί για να φτάνουν τα φιλοκυβερνητικά «Παραπολιτικά» να δημιουργούν τέτοια ρωγμή στην βιτρίνα της κυβέρνησης, από πίσω… δηλαδή εντός της κυβέρνησης και της ΝΔ γίνεται κανονικός πόλεμος και αφετέρου γιατί η είδηση από μόνη της προκαλεί. Την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δυσκολεύεται να βρει σπίτι ή καταβάλλει το 70% του μισθού του για αυτό, υπουργός σπαταλάει εκατομμύρια ευρώ για την αγορά οικείας.

Σήμερα όμως η διαρροή έγινε κανονική είδηση και με σημερινό δημοσίευμα τα «Παραπολιτικά» ξεκαθαρίζουν πως ο Βασίλης Κικίλιας είναι τελικά ο υπουργός που αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. Και πάλι δύο είναι οι λόγοι που το μέσο αναγκάστηκε να μαρτυρήσει το πραγματικό όνομα του υπουργού.

Πρώτον γιατί τα φώτα είχαν πέσει στον Άδωνι, χαρακτηριστικό το επικό σκηνικό που συνέβη χθες με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. Δεύτερον, γιατί το Μαξίμου αποφάσισε να περιορίσει τον αντίκτυπο αυτής της παραπολιτικής διαρροής σε μιντιακό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Κικίλιας είναι τελικά ο υπουργός

Αναλυτικά το σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών αναφέρει: «Σάλος έχει ξεσπάσει με την είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η στήλη Big Mouth του powergame.gr πριν από δύο μέρες, σύμφωνα με την οποία εν ενέργεια υπουργός της κυβέρνησης, προσφάτως προχώρησε στην αγορά ακινήτου στη Βασιλίσσης Σοφίας».

Όπως αποκαλύπτει, λοιπόν, σήμερα η ίδια στήλη, πρόκειται για τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, που γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι την Αθήνα, έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου σ΄ έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας.

kikilias

Πρόκειται περί σοβαρής επένδυσης, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, με βάση το Πόθεν Έσχες του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε, ο οποίος μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα.

Παρόλο που δεν τίθεται θέμα με την αγοραπωλησία, πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό.

Ειδικότερα, οι «εχθροί» του Κικίλια, που προφανώς και τον περίμεναν στη γωνία, θέτουν την ηθική διάσταση του θέματος, επειδή λέει, δεν νοείται υπουργός, αυτή τη δύσκολη εποχή, ν΄ αγοράζει σπίτι σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρεται στη στήλη Big Mouth, μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις από τη Δευτέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό του ή αν θα αφήσει ένα αμιγώς προσωπικό ζήτημα, που αφορά τον Κικίλια να ξεφουσκώσει.

Πάντως, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν σήμερα δηλώσεις από τον ίδιο τον υπουργό για το περιβόητο ακίνητο».

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ζητά να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενοχλήθηκε… τόσο πολύ για την αγορά σπιτιού του ανώνυμου υπουργού που κατέθεσε και μήνυση

Φλόριντα: Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Σοκαριστικές εκκλήσεις για εκκένωση (video)

Φάτε τον με μαχαιροπήρουνα

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Άδωνις: «Έχω λατρεία στον Σαμαρά – Δεν μπορείς να είσαι στη ΝΔ αν δεν είσαι καραμανλικός» (video)

Άδωνις: «Έχω λατρεία στον Σαμαρά – Δεν μπορείς να είσαι στη ΝΔ αν δεν είσαι καραμανλικός» (video)

«Μέσα στην ΝΔ δεν υπάρχουν αυτά που φαντάζεστε. Παίρνετε την τρίχα τριχιά για να κάνετε…

Diddy: Βίασαν ομαδικά γυναίκα αφού την περιέλουσαν με λιπαντικό και χάπι βιασμού – «Τσουνάμι» καταγγελιών για «πολλούς ισχυρούς ανθρώπους» (Eικόνες)

Diddy: Βίασαν ομαδικά γυναίκα αφού την περιέλουσαν με λιπαντικό και χάπι βιασμού – «Τσουνάμι» καταγγελιών για «πολλούς ισχυρούς ανθρώπους» (Eικόνες)

«Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές και η καταγγελία παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες. Τελικά μπόρεσε να ξεφύγει…