Ο μεταχρονολογημένος θρήνος του Κουμουτσάκου για τον "Ελευθερουδάκη"

Εντύπωση προκαλεί η θλίψη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για το κλείσιμο του τελευταίου βιβλιοπωλείου του γνωστού Εκδοτικού Οίκου Ελευθερουδάκης, με δεδομένο πως η αίτηση της εταιρίας για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα έγινε το 2014.

57adb5c41dc52432578b4d81

Η επιλεκτική μνήμη του Γιώργου Κουμουτσάκου εκφράστηκε μέσω Twitter, με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να αναρτά:

Μάλλον, ο κ. Κουμουτσάκος αγνοεί ποιο κόμμα κυβερνούσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη χώρα έως και το τέλος του 2014. 

Ως γνωστόν, ο κατήφορος του κύκλου εργασιών της εταιρίας είχε ξεκινήσει πολύ πριν από τα capital controls που επικαλείται η Σοφίκα Ελευθερουδάκη σε σχετική της ανάρτηση στα social media. Ειδικότερα, το 2014 ο «Ελευθερουδάκης» μετρούσε ανοίγματα εκατομμυρίων ευρώ, – μόνο οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της άγγιζαν τα €15 εκατ. – και είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης και υπαγωγής στο άρθρο 99 (πλέον 106). Όταν οι εκδοτικοί οίκοι – δύσπιστοι για το αν θα πάρουν τα χρήματά τους μετά και την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στον Πτωχευτικό Κώδικα τον Νοέμβριο του 2014 – άρχισαν να περιορίζουν δραστικά τις ροές των βιβλίων προς το ιστορικό βιβλιοπωλείο, ήταν πια θέμα χρόνου να έρθει το τέλος.

Η εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρίας, που σύμφωνα με πολλούς αποτέλεσε παράδειγμα αστικής ανάπτυξης, θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για την υπαγωγή ή όχι στο 106.

Για την ιστορία, να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας είχε αναδείξει και κάποιες άλλες επιχειρηματικές πτυχές του «Ελευθερουδάκη», οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της κατοχής.

«Οι Γερμανοί που έστειλε ο Γκαίμπελς στην Ελλάδα μόλις η χώρα μας κατακτήθηκε είχαν και άλλες επιτυχείς δράσεις. Συνεταιρίσθηκαν με τον Ελευθερουδάκη και τον Κάουφμαν για να ελέγξουν τη διανομή βιβλίων, ενώ ο συνεταιρισμός τους με τον Λαμπράκη εξασφάλιζε την εκτύπωση ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων εφημερίδων και εντύπων» σημείωνε ο κ. Κούκουνας.

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…