Ο Νετανιάχου ενέκρινε τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν

Πλήγματα σε όλο τον Λίβανο ετοιμάζει το Ισραήλ

νετ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σήμερα (14/10) να πλήξει τη Χεζμπολάχ χωρίς έλεος μετά τη φονική επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε στρατιωτική βάση στο Ισραήλ, ενώ τα αντίποινα θα επεκταθούν και σε στόχους στη Βηρυτό, στον απόηχο της πιο αιματηρής επίθεσης από την αρχή της σύγκρουσης με «σμήνος οπλισμένων drones και ρουκετών» που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ στη στρατιωτική βάση του Ισραήλ, εκθέτοντας την περίφημη ισραηλινή αεράμυνα.

Προϊδέασε,  για τη συνέχεια καθώς, νωρίτερα και σήμερα επισκεπτόμενος το χώρο της επίθεσης, υποσχέθηκε να πλήξει ανηλεώς τη Χεζμπολάχ. «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου – συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού», είπε για να διευκρινίσει ότι αυτά θα γίνουν όμως με βάση επιχειρησιακές εκτιμήσεις, δηλαδή όχι αδιάκριτα. «Το αποδείξαμε πρόσφατα και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και τις επόμενες ημέρες», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Την ίδια στιγμή φόβος έχει κυριεύσει την πόλη της Βηρυτού μετά την προειδοποίηση Νετανιάχου ότι θα χτυπήσει τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του. Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου «όλοι φοβούνται τι θα γίνει την αποψινή νύχτα. Θα σας πω το πιο χαρακτηριστικό, το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουμε εμείς είναι μια διεθνής αλυσίδα στην οποία διαμένουν πλέον δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο μας ανακοίνωσε σε 48 ώρες θα κλείσει για λόγους ασφαλείας. Μπορείτε να φανταστείτε τι δείγμα είναι αυτό για εμάς, για τους ανθρώπους που ζουν εδώ και συνεργάζονται μαζί μας και μαθαίνουν αυτά τα νέα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, ενώ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το Ισραήλ.

Το απόγευμα της Δευτέρας ήχησαν επίσης οι σειρήνες σε 182 περιοχές του Ισραήλ, λόγω απειλής για χτυπήματα με ρουκέτες.

 

»Την ίδια στιγμή έρχονται τα νέα από την πρεσβεία της Αμερικής που λέει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τη Βηρυτό, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δεν θα υπάρχουν για πάντα επιπλέον πτήσεις ώστε να μπορέσουν να φύγουν από την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει πάρα πολύ έντονα τους ανθρώπους που μένουν εδώ, τους δημοσιογράφους, τους επισκέπτες, γιατί όλοι φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή θα επέλθει το μεγάλο χτύπημα. Ένα μεγάλο χτύπημα για το οποίο ξεκίνησαν να αγωνιούν ήδη από χθες, μετά την επίθεση στη Χάιφα. Επιπλέον, σε όλα αυτά συνάδει και ένα πρωινό χτύπημα καθώς είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ επιτίθεται σε ένα χωριό, κατά πλειοψηφία χριστιανικό. Χριστιανοί Μαρωνίτες μένουν στο Αϊτού, είναι στο βορρά του Λιβάνου, περίπου στο ύψος της Τρίπολης κι εκεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

Το Ισραήλ λυπάται για οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε στο προσωπικό της UNIFIL

Νωρίτερα  ο Νετανιάχου απέρριψε απόψε τις κατηγορίες ότι ο ισραηλινός στρατός έβαλε σκόπιμα στο στόχαστρο τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο (NIFIL), χαρακτηρίζοντάς τις   «εντελώς λανθασμένες». Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους κυανόκρανους να αποσυρθούν από τις εμπόλεμες ζώνες.

Το Ισραήλ λυπάται για οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε στο προσωπικό της UNIFIL, τόνισε. Ο στρατός, συνέχισε ο Νετανιάχου, έκανε ό,τι μπορούσε να αποφύγει να βλάψει τα μέλη της δύναμης ενώ έπληττε τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

«Όμως ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού της UNIFIL είναι να λάβει υπόψη της η UNIFIL το αίτημα του Ισραήλ και να απομακρυνθεί προσωρινά από τον κίνδυνο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεληβοριάς: Δέχεται επίθεση για το τραγούδι που έγραψε για τα Τέμπη – Ο Στάθης Καλύβας και τα δεξιά τρολ

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Καιρός: Έρχεται κύμα ψύχους στο τέλος του μήνα – Μηδέν βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος

Συναυλία για Τέμπη: Συγκίνησε το κοριτσάκι με τα δακρυσμένα μάτια που τραγουδάει Θανάση Παπακωνσταντίνου- «Υπάρχει ελπίδα, respect στον πατέρα» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Κώστας Λαγουβάρδος: «Κοίτα…η πλάση έχει κοκκινίσει. ‘Άλλος ήλιος έχει βγει σ’ άλλη θάλασσα άλλη γη…»

pedeli meteo

Κώστας Λαγουβάρδος: «Κοίτα…η πλάση έχει κοκκινίσει. ‘Άλλος ήλιος έχει βγει σ’ άλλη θάλασσα άλλη γη…»

Φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα από την Πεντέλη που δημοσίευσε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου,…