Ο Ράμπο – Χρήστος Χωμενίδης και ο Κώστας Βαξεβάνης

Το άρθρο Χωμενίδη για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η απάντηση Βαξεβάνη

InCollage 20241021 105539395

Το beef μεταξύ του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη και του Κώστα Βαξεβάνη ξεκίνησε μετά από ένα κείμενο του πρώτου που έλεγε ότι αν είναι να γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος καλύτερα η Δύση να χτυπήσει πρώτη.

Έγραψε ο Χρήστος Χωμενίδης

«Εκτός… Εκτός εάν θεωρήσουμε τη σύρραξη μεταξύ των δυο κόσμων αναπόφευκτη. Εάν στη δημοκρατική Δύση πέπρωται να αντιμετωπίσει στο πεδίο τις σύγχρονες δεσποτείες. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που, με θρησκευτικό ενίοτε πρόσημο, ονειρεύονται την καταστροφή της.

Εάν ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος -εύκολα φανταζόμαστε τα αντίπαλα στρατόπεδα- είναι σε βάθος χρόνου αναπόφευκτος, τότε η Δύση οφείλει να χτυπήσει όσο ακόμα διαθέτει το στρατηγικό και το τεχνολογικό πλεονέκτημα. Μετατρέποντας το Ισραήλ από προπύργιο σε βραχίονά της.
Σε αυτή την απεχθή μα όχι φανταστική περίπτωση, το διαρκές τζαρτζάρισμα του Ιράν από το Ισραήλ βγάζει απολύτως νόημα.

Όσοι το καταδικάζουν φωνασκούντες από την ασφάλεια του καναπέ τους δεν είναι απλώς αφελείς. Αντικειμενικά λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα. Σε αυτή την απεχθή περίπτωση, έχουμε ανάγκη από Τσώρτσιλ. Κινδυνεύουμε από Τσάμπερλεν.-

Το παίρνει ο Κώστας Βαξεβάνης και του απαντάει στο Twitter

«Το 1958, η βασίλισσα Φρειδερίκη, μετά από μια θυελλώδη συνεύρεση με τον αρχηγό της CIA, Άλεν Ντάλες (πήδημα στο γραφείο του γράφει ο βιογράφος του) επέστρεψε στην Ελλάδα και όπως ήταν σε έξαψη , έστειλε μια επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Στην επιστολή του πρότεινε να δημιουργήσει μια βάση πυρηνικών στην Ελλάδα από την οποία θα έπληττε την Σοβιετική Ένωση. Τόσο ενθουσιασμένη ήταν από το πήδημα. Ο Χωμενίδης όμως γιατί;»

Δεν το άφησε έτσι ο Χρήστος Α. Χωμενίδης και ανταπαντά, όχι επί της ουσίας, αλλά με χαρακτηρισμούς για τον Βαξεβάνη

«Το να μπαίνεις σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον κύριο Κώστα Βαξεβάνη προϋποθέτει εκ μέρους σου μια εντελώς ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.
Το να εκπλήσσεσαι έστω και στο ελάχιστο όταν διαστρεβλώνει χυδαία ένα κείμενό σου απομονώνοντας μια φράση αποτελεί δείγμα δικής σου αφέλειας – «εκ στόματος κοράκου κρα» έλεγε η μάνα μου.

Δεν αντέχω ωστόσο να μην σχολιάσω δυo χαρακτηριστικά του, που γενικώς πασχίζει να τα κρύβει πλην αποκαλύπτονται περίτρανα καθότι άλλο πράγμα η κουτοπονηριά και άλλο η ευφυία.

Πρώτον, τον ανηλεή σεξισμό του. Εκτός και αν η Φρειδερίκη δεν δικαιούται ως γυναίκα στοιχειώδη σεβασμό.
Δεύτερον, την ταύτιση μες στο κεφάλι του της Σοβιετικής Ένωσης με σημερινά καθεστώτα θεοκρατικά, αυταρχικότατα, εμφορούμενα από μίσος προς κάθε ιδέα ελευθερίας.

Κερδίζει άξια ο κύριος Βαξεβάνης βραβείο και μισογυνισμού και αντικομμουνισμού.

Η ανταπάντηση Βαξεβάνη έμοιαζε αναπόφευκτη

«Πριν από μερικές μέρες σχολίασα μια συγκλονιστική θεωρία του Χρήστου Χωμενίδη, ο οποίος υποστήριξε πως αν είναι να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος τότε η Δύση οφείλει να χτυπήσει μετατρέποντας το Ισραήλ σε βραχίονα.

Η πολεμοχαρής θεώρηση του Ράμπο-Χρήστου Χωμενίδη, μου θύμισε (και αυτό έγραψα) την βασίλισσα Φρειδερίκη η οποία ζητούσε να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος από την Ελλάδα την οποία γραπτώς προσέφερε στις ΗΠΑ για να ξεκινήσουν πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Μόνο που η Φρειδερίκη είχε προσωπικούς λόγους να είναι ψυχή τε και σώματι με τους Αμερικανούς, αφού εκείνη την εποχή την κινούσε το σωματικό πάθος για τον αρχηγό της CIA, Άλεν Ντάλες.

Ο Χωμενίδης μετά από αυτό, θεώρησε σοφό, να απαντήσει αποκαλώντας με μισογύνη, σεξιστή και αντικομμουνιστή.

Μισογύνης δεν μπορεί να είναι κάποιος επειδή εκφράζει απέχθεια σε κάποιους ανθρώπους που τυγχάνει να είναι γυναίκες. Μου είναι απεχθείς και η Εύα Μπράουν και η Μάργκαρετ Θάτσερ και η βασίλισσα Φρίκη όπως την έλεγε ο δικός μου πατέρας (και αυτός παλιός αριστερός όπως οι οικογενειακοί ήρωες του Χωμενίδη). Το δικαίωμα στην κρίση και την ιστορική αποτίμηση το έχει ο καθένας και το να επιχειρεί κάποιος να το χαρακτηρίσει μισο-κάτι είναι παχιά ανοησία.

Επίσης δεν είναι σεξισμός το να μιλάς για την ερωτική ζωή κάποιου ιστορικού προσώπου εξηγώντας πώς αυτή καθόρισε τον κόσμο. Δεν είναι σεξισμός να εξηγείς πώς η Κλεοπάτρα καθόρισε τις επιλογές του Αντώνιου ή η Θεοδώρα του Ιουστινιανού. Από την άλλη είναι εξηγήσιμο γιατί ο Χωμενίδης χρησιμοποιεί την κατηγορία του σεξισμού αλλά φοβάμαι πως αν το αναλύσω θα με πει σεξιστή. Αυτός ξέρει.

Τώρα για το γεγονός ότι με αποκαλεί και αντικομμουνιστή, το μόνο που σκέπτομαι ως εξήγηση είναι ότι έχει το άγχος να εμφανιστεί ο ίδιος ως κάτι που δεν είναι. Ο Χωμενίδης δηλαδή είναι ένας βαθιά αντιαριστερός, που επικαλείται την αριστερή ιστορία της οικογένειάς του για να αυτοδικαιολογείται ως «έχων το δικαίωμα».

Έχει δικαίωμα να είναι και με την Εύα Μπραουν και με τη Φρειδερίκη, αλλοίμονο. Αλλά να φτάνει στο σημείο να το παίζει Ράμπο, γελάνε και οι κιτρινισμένες οικογενειακές φωτογραφίες που ποστάρει κάθε τόσο για να αποδείξει την ιστορικότητά του, συνοδεύοντάς την με μια «καλή ιστορία».

Πηγή: e-tetradio.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σάλος με τη «συμμορία των βρεφών» – 21 νεκρά μωρά και 9 ιδιωτικά νοσοκομεία κλειστά

Η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρρά «ξεμπροστιάζει» Αυτιά – Οικονόμου για τις τιμές και τους μισθούς στο Βέλγιο: «Tην επόμενη πάμε μαζί για ψώνια!»

Κατακεραύνωσε τον Γιώργο Λιάγκα η Ντέπυ Γκολεμά: «Σαν βρεγμένη γάτα ζήτησε συγγνώμη, υπάρχουν και οι παραιτήσεις»

Eκτέλεση τοπογράφου στο Ψυχικό: Εντοπίστηκαν ύποπτα εμβάσματα χιλιάδων ευρώ στους λογαριασμούς του 44χρονου εκτελεστή

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Νορβηγική ψώρα: Τα συμπτώματα της ασθένειας που τρόμαξε τα Χανιά – Ποιοι πρέπει να προσέχουν

Νορβηγική ψώρα: Τα συμπτώματα της ασθένειας που τρόμαξε τα Χανιά – Ποιοι πρέπει να προσέχουν

Το κρούσμα νορβηγικής ψώρας εμφανίστηκε σε μαθητή Ειδικού σχολείου στα Χανιά

ΠΑΣΟΚ: Αυτές τις αλλαγές ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης – Ο νέος ρόλος Δούκα, Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: Αυτές τις αλλαγές ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης – Ο νέος ρόλος Δούκα, Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την δημιουργία 9μελους Πολιτικού Κέντρου και αλλαγές στην «διάταξη» της Κοινοβουλευτικής…

Ψευδείς οι καταγγελίες της νύφης του: Αθώος o 72χρονος για βιασμούς των εγγονιών του, μετά από μήνες φυλακής

Ψευδείς οι καταγγελίες της νύφης του: Αθώος o 72χρονος για βιασμούς των εγγονιών του, μετά από μήνες φυλακής

Ένας εγγονός - φερόμενος ως παθών - κατέθεσε ότι «όλα είναι ψευδή με έβαζε η…

Σιρέλ Γκολάν: Αυτοκτόνησε η 22χρονη που επέζησε από την 7η Οκτωβρίου – «Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές»

Σιρέλ Γκολάν: Αυτοκτόνησε η 22χρονη που επέζησε από την 7η Οκτωβρίου – «Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές»

«Έχασα την αδερφή μου αλλά θέλω να φωνάξω ώστε να μην χάσουν και άλλοι τους…