Ο Σπίρτζης προανήγγειλε την επιστροφή Τσίπρα: «Θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς»

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης

Σπίρτζης Τσίπρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς» δήλωσε σε συνέντευξη στον Talk Radio και στον Τάκη Χατζή ο Χρήστος Σπίρτζης δημιουργώντας νέα δεδομένα στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της κεντροαριστεράς μετά την καθοριστική μάχη των ευρωεκλογών.

Ο Χ. Σπίρτζης μάλιστα εκτίμησε ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη στην προεκλογική περίοδο και σχολίασε πως: «Δεν ανακτήθηκε η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα και δεν κρατήθηκε σοβαρότητα. Έχουμε υποστεί μεγάλη ήττα και γίνεται μεγαλύτερη όταν η ΝΔ έχει χάσει 14 μονάδες και ο κόσμος δεν έχει τι να ψηφίσει»

Ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε της θέσης του για ενιαίο προοδευτικό χώρο, τονίζοντας πως τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μόνοι τους δεν μπορούν να μπουν σε τροχιά διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό βρίσκονται σε διεργασίες με πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει στο τραπέζι (πιθανότατα να κατατεθεί επίσημα τέλος του μήνα) η πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα με πρωτοβουλία Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς.

Ακούστε τις δηλώσεις Σπίρτζη για τον Αλέξη Τσίπρα:

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

Μεταμόρφωση: Νέα φωτιά σε εργοστάσιο – Σπεύδει στο σημείο η πυροσβεστική

Αργεντινή: Πέρασε για μία ψήφο το πακέτο-όλεθρος του… Terminator Μιλέι

Χανιά: Ποια ήταν η αιτία του τσακωμού του ναυαγοσώστη με τα 5 άτομα (video)