Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ υπόσχεται να κλείσει τα σύνορα των ΗΠΑ μόλις εκλεγεί πρόεδρος

Μέτρα κατά της μετανάστευσης, αλλά και κατά της κατ’ αυτόν «πράσινης απάτης», προαναγγέλλει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών

AP24201138954489

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να βάλει τέλος στην είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του από την «πρώτη μέρα» της ενδεχόμενης νέας θητείας του, «κλείνοντας τα σύνορα», ενώ δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει την οικοδόμηση του αντιμεταναστευτικού τείχους στη μεθόριο με το Μεξικό.

«Θα βάλω τέλος στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης κλείνοντας τα σύνορά μας και τελειώνοντας το τείχος», διαβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος, επανερχόμενος στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για το πρόβλημα, που σκόνταψαν σε πολλά εμπόδια, και στις δικαστικές αίθουσες, κατά την πρώτη θητεία του.

Εξάλλου, υποσχέθηκε πως θα «σώσει» τη χώρα από την «ανίκανη και αποτυχημένη» κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του πως η Αμερική είναι «έθνος σε παρακμή», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεσμεύτηκε πως θα ευνοήσει την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, με άλλα λόγια ότι θα αναιρέσει μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής που έλαβε η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν. Υποσχέθηκε να ανακατευθύνει το σύνολο των κεφαλαίων που διατίθενται στην κατ’ αυτόν «πράσινη απάτη».

Ακόμη, κάλεσε να μη «δαιμονοποιείται» η αντιπολίτευση και η «πολιτική διαφωνία», αναφερόμενος στις ποινικές διώξεις σε βάρος του.

Μερικά 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πρώην πρόεδρος απαίτησε οι Δημοκρατικοί να πάψουν «αμέσως» να τον χαρακτηρίζουν «εχθρό της δημοκρατίας», «απειλή» για το πολίτευμα — ενώ, ταυτόχρονα, κατηγόρησε το αντίπαλο κόμμα πως «καταστρέφει τη χώρα μας».

Η άθλια απόφαση Νετανιάχου που μπλοκάρει ανθρωπιστική πρωτοβουλία στη Γάζα

netanyahu

Η άθλια απόφαση Νετανιάχου που μπλοκάρει ανθρωπιστική πρωτοβουλία στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ακύρωσε διαταγή που προέβλεπε να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας προκειμένου να προσφερθεί…