Ο Τσελίδης: Ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ για την Ελλάδα – Είναι η πατρίδα μου (video)

Ο 28χρονος τζουντόκα με καταγωγή από τη Ρωσία, μίλησε για την εμπειρία του αλλά και για την μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό

τσελιδης μεταλλιο

Μετά την μεγάλη του νίκη στο Παρίσι και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Θοδωρής Τσελίδης, επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό που ή ελληνική αποστολή τον υποδέχτηκε πανηγυρικά..

Ο 28χρονος τζουντόκα με καταγωγή από τη Ρωσία, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για την εμπειρία του αλλά και για την μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό.

Ο Θοδωρής Τσελίδης ανέφερε σχετικά με την μεγάλη του επιτυχία πως Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, πάντα ήθελα να το αποκτήσω. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που κατάφερα να πραγματοποιήσω το παιδικό-αθλητικό μου όνειρο, και είμαι πολύ χαρούμενος”.

Γεννημένος στην Οσετία της Ρωσίας από Έλληνα πατέρα, ο Θοδωρής Τσελίδης είχε πάντα τη χώρα μας στην καρδιά και στο μυαλό του.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης ανέφερε σχετικά: “Είμαι Έλληνας από τη Ρωσία. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου για μένα η Ελλάδα είναι τα πάντα, είναι κομμάτι μου είμαι αναπόσπαστο κομμάτι της και εκείνη δικό μου”.

Το τζούντο ήρθε στη ζωή του σε ηλικία 15 ετών και το 2018 πήρε την απόφαση να αγωνιστεί με το χρώματα της Ελλάδας, που ήταν το μεγάλο του όνειρο.

“Ξεκίνησα το τζούντο στη Ρωσία. Από τότε που άρχισα να προπονούμαι, μου έλεγε η μαμά μου και ο ίδιος το σκεφτόμουν πως αν καταφέρω και γίνω καλός αθλητής, κατευθείαν θα αγωνιστώ για την Ελλάδα”, είπε ακόμη.

Σε όλη τη διαδρομή μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Θοδωρής είχε στο πλευρό του τον προπονητή του, Νίκο Ηλιάδη. Το δικό του φύλακα-άγγελο, τον οποίο αποκαλεί θείο Νίκο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλαζοαίματοι, βασιλική οικογένεια και… Μαρέβα στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ (photos)

Ο Ιταλός κολυμβητής άναψε φωτιές στο πλατό του ΣΚΑΙ: «Τρέχουν τα σάλια σε πολλές…» (video)

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιος Χρήστου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο! (video)

χρηστουwiner

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιος Χρήστου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο! (video)

Μετά από μια φανταστική εμφάνισή του στον τελικό των 200μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου πήρε…