Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Άιζενχαουερ»

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Independent, επικαλούμενο εκπρόσωπο των ανταρτών, η επίθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης.

GO5yLw1WQAA LFO

Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι εξαπέλυσαν επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Άιζενχαουερ» ως απάντηση στα προηγούμενα βρετανικά και αμερικανικά πλήγματα στις στρατιωτικές τους βάσεις.

Σημειώνεται πως έξι επιθέσεις, χθες, Πέμπτη από ΗΠΑ και Βρετανία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 40, μεταξύ αυτών και αμάχων, σύμφωνα με τον Σαρέ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Independent, επικαλούμενο εκπρόσωπο των ανταρτών, η επίθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης. Στις επιδρομές αυτές κατά των Χούθι κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και 41 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, ισχυρίστηκε ο Γιαχία Σαρί, εκπρόσωπος των ανταρτών, σε τηλεοπτική του δήλωση.

Από την πλευρά τους ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν πως πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε μια προσπάθεια αποτροπής της περαιτέρω διατάραξης της ναυσιπλοΐας από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης

Οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα κατά στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής περαιτέρω διατάραξης της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, Κεντρική Διοίκηση), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες, όπως σημείωσε, στεγάζονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα επιφανείας αέρος.

«Όπως πάντα, υπήρξε η μέγιστη φροντίδα στον προγραμματισμό των πληγμάτων για να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους αμάχους ή για μη στρατιωτικές υποδομές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η διεξαγωγή των πληγμάτων στο σκοτάδι θα πρέπει επίσης να μετρίασε περαιτέρω οποιουσδήποτε τέτοιους κινδύνους», προσθέτει.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Χούθι -που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης- πραγματοποιούν επιθέσεις σε πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Επεισοδιακή συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Ρόδου – Ο έντονος διάλογος με τη δημοσιογράφο του Real Voice (ηχητικό)

Μητσοτάκης: Έκανε παρατήρηση σε Παπαδάκη και Αναστασοπούλου επειδή τον ρώτησαν για το «πεινάω» της ηλικιωμένης (video)

ΗΠΑ: Ιnfluencer έδωσε 20 δολάρια σε γυναίκα για να βουτήξει στο νερό και την παράτησε όταν άρχισε να πνίγεται (video)

Ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα και ο Μητσοτάκης σπίτι για μπάρμπεκιου – Αναζωπυρώνεται η κόντρα με Μαρινάκη;

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

πορτοσ καλλικμανης

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι