Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι η αποχή μπορεί να ξεπεράσει το 60%

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την συμμετοχή στις ευρωεκλογές

ΑΠΟΧΗ

Ευρωεκλογές ή παραλία; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής ημέρας, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτίμησαν τις αμμουδιές και είναι αμφίβολο αν τελικά θα προσέλθουν στις κάλπες πριν αυτές κλείσουν στις 19:00. Σύμφωνα, δε, με εκτιμήσεις δημοσκόπων, η αποχή δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και το 60%.

Τις εκτιμήσεις του για το ύψος της αποχής στις Ευρωεκλογές 2024 έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRΒ Δημήτρης Μαύρος, επισημαίνοντας πως ερευνητές βρίσκονται σε 100 σχολεία, ενώ τα αποτελέσματα του exit poll θα βγουν στις 19:00, με το κλείσιμο των καλπών.

Αφού έκανε παράκληση στους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στο exit poll για τις Ευρωεκλογές 2024, ο κ. Μαύρος σημείωσε:

«Η αποχή είναι ένα περίεργο φαινόμενο αυτή τη φορά. Με τα στοιχεία που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, λέγαμε πως η συμμετοχή θα είναι 55-45%».

Ωστόσο, όπως εξήγησε, οι τελευταίες ευρωεκλογές που έγιναν μόνες τους -και όχι μαζί με αυτοδιοικητικές εκλογές- ήταν περίπου το 2000 και η συμμετοχή ήταν τότε 52%.

«Σήμερα με τις συνθήκες που επικρατούν -και τις καιρικές- το λες πως το 52% μπορεί να γίνει 45%, δεν είναι και πολύ μεγάλη απόσταση. Για αυτό πολλοί εικάζουν πως η αποχή μπορεί να έχει μπροστά το 6Αυτό θα μας μπερδέψει πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε τρόπο για να μετρήσουμε και την αποχή στα αποτελέσματα του exit poll», τόνισε ο ίδιος και υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Επειδή μετά από αυτές τις εκλογές δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία, έχουμε 3 χρόνια εκλογικής ερήμου, θα ζήσουμε αυτά τα 3 χρόνια με δημοσκοπήσεις. Πρέπει να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται».

Όσον αφορά στην τάση, ο κ. Μαύρος ανέφερε πως «ήδη φαίνεται», ενώ περιέγραψε και μια απίστευτη εικόνα που καταγράφηκε σε εκλογικό τμήμα:

«Αυτή τη στιγμή στο Περιστέρι πήγα και ρωτούσα τα τραπέζια που είναι γύρω, και οι απαντήσεις ήταν ‘απελπισία. Δεν έρχεται κόσμος’. Στο τμήμα που ήταν να ψηφίσω εγώ υπήρχε ένας δικαστικός αντιπρόσωπος ο οποίος ήταν απελπισμένος και μου είπε πως ‘δεν έχει έρθει κανείς από την εφορευτική επιτροπή και αναγκάστηκα και έφερα και τη γυναίκα και την κόρη μου διότι δεν δέχεται κανένας άλλος’. Και άρχιζαν να φωνάζουν στους διαδρόμους ‘40 ευρώ για όποιον έρθει να παίξει τον ρόλο της εφορευτικής επιτροπής’. Δεν είναι εικόνα αυτή».

 

 

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…