Οι νεόπτωχοι της Ελλάδας -επιτέλους- ενώθηκαν

[…]

σθνταγμα1

Λαοθάλασσα στην πλατεία Συντάγματος. Οι αρχικοί υπολογισμοί μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών. Η πλατεία συντάγματος είναι πολύ μικρή για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που αφορά στις εργασιακές σχέσεις.

Οι συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως, έδειξαν από πολύ νωρίς ότι οι διαμαρτυρόμενοι θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις των συνδικαλιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύς ο κόσμος που κατευθύνεται προς την πλατεία Συντάγματος χωρίς το «καπέλωμα» κάποιου συνδικάτου.

Πριν λίγα λεπτά 40 άντρες με κράνη και μαύρα ρούχα προσπάθησα να δημιουργήσουν επεισόδια ωστόσο απωθήθηκαν από του διαδηλωτές. Η συγκέντρωση συνεχίζεται ειρηνικά με συνθήματα που ζητούν από την κυβέρνηση να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών και την αξιοπρεπή διαβίωση τους. Ενώ και η παρουσία των στυνομικών είναι ισχνη καθώς υπολογίζεται πως αντιστοιχεί ένας αστυνομικός για κάθε 150 διαδηλωτές.

Η επίσημη εκτίμηση της αστυνομίας μιλά για 70.000 διαδηλωτές ωστόσο ακόμα δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί   ο συνολικός αριθμός των συγκεντρωμένων , καθώς δεν έχουν φτάσει όλα τα μπλοκ των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος .Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα πραγματοποιούνται  μεγάλες συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Λίγα λεπτά πριν οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα των δήμων προσπάθησαν να μετακινήσουν το τοίχος που έχει τοποθετηθεί μπροστά στην βουλή ενώ ταυτόχρονα οι αστυνομικοί φόρεσαν τα κράνη τους με σκοπό να τους απωθήσουν .Παρατηρείτε μια κινητικότητα από την πλευρά της αστυνομίας.

Εδώ και δύο ώρες έχουν εκκενωθεί και όλες οι τράπεζες της πρωτεύσουσας.

Στην οδό Ζαλοκώστα ξεκίνησαν πριν από λίγα λεπτά τα πρώτα επεισόδια και αμέσως η αστυνομικές αρχές “απάντησαν” με ρίψεις δακρυγόνων. Χρήση χημικών όμως έγινε και στην συμβολή των οδών Κριεζώτου Ακαδημίας , όπου υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

13:55

Ένταση όμως σημειώθηκε και στον Βόλο ,όπου υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών ,ενώ κουκουλοφόροι προκάλασαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών.

14:12

Στην οδό Σταδίου η πορεία έχει ακινητοποιηθεί καθώς ο κόσμος δεν χωράει στην πλατεία Συντάγματος ενώ τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί και στην Ακαδημίας όπου διαδηλωτές πετάνε αντικείμενα στους αστυνομικούς.

14:25

Άρχισε και πάλι η πορεία της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προς την Βουλή –η οποία είχε κινητοποιηθεί επί της οδού Σταδίου εδώ και μισή ώρα- καθώς πριν λίγα λεπτά το μπλοκ του ΠΑΜΕ ξεκίνησε να αποχωρεί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και να κατευθύνεται προς την Βασ. Αμαλίας με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος ώστε να πλησιάσουν οι υπόλοιποι διαδηλωτές.

14:34

Επεισόδια στα Προπύλαια οι πρώτες πληροφορίες λένε για ζημιές σε τραπεζικό κατάστημα

14:47

Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει καταληφθεί εδώ και ώρα από τους διαδηλωτές. Οι πολίτες έχουν φτάσει μέχρι το τοίχος της Βουλής ενώ στα πρόχειρα κιγκλιδώματα στα αριστερά της Βουλής ο διαδηλωτές πετάνε αντικείμενα  και μοότωφ προς τους αστυνομικούς

14:51

Πριν λίγα λεπτά ένας αστυνομικός πήρε φωτιά από μολότοφ που έριξε διαδηλωτής στην αριστερή πλευρά της Βουλής

14:58

Επεισόδια παρατηρούνται μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και κουκουλοφόρων μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

15:08

Η κατάσταση από δακρυγόνα έχει γίνει αποπνιχτική και πολλοί διαδηλωτές αποχωρούν διότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν

15:13

Καίγεται αυτή την ώρα το αριστερό φυλάκιο των Ευζωνων, στη Βουλη στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

15:41

Πετροπολεμος αυτη την ωρα στο μνημειο μεταξυ διαδηλωτων και αστυνομιας. Οι διαδηλωτες χειροκροτουν ειρωνικα τη σταση της αστυνομιας η οποια ριχνει χημικα.

15:45

Μαζική επίθεση διαδηλωτών προς τους αστυνομικούς στα Προπύλαια

Αρκετοί διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό

16:03

Οι διμοιρίες της αστυνομίας εχουν πάρει θέση μάχης στο μνημίο του αγνωστου στρατιώτη ενώ ο κόσμος προσπαθεί να απομακρύνει απο τις σκάλες του μετρό . Ανα τακτά χρονικά διαστήματα η αστυνομία κάνει βήματα προς τα εμπρός με σκοπό να διώξει τους διαδηλωτές.

16:10

Αφαίρεσαν όπλο από αστυνομικό στην οδό Σταδίου ο οποίος πήγαινε να αλλάξει βάρδια.Διαδηλωτέςς ακινητοποίησαν τον  αστυνομικό, του πήραν το υπηρεσιακό του όπλο και εξαφανίστηκαν .Ο αστυνομικός ειναι καλα στην υγεία του. Συνολικά 6 αστυνομικοί έχουν τραυματιστοί και έχουν γίνει πάνω από 10 οι προσαγωγές.

16:55

Σύμφωνα με την αστυνομία 14 άνδρες των ΜΑΤ που έχουν τραυματιστεί ,ενώ τρεις είναι οι πολίτες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο

17:04

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Ένα περίπτερο έχει τυλιχτεί στις φλόγες στην Ερμού. Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος παραμένουν ειρηνικά μπροστά στο μνημίο του Αγνωστου Στρατιώτη

17:24

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ειναι αποπνιχτική απο τα χημικά και τις φωτιές. Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών αποχωρεί.

Το ρεπορταζ συνεχίζεται…

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…