Όλα είναι δρόμος

Τελικά «όλα είναι δρόμος» και όταν σου κλείνουν τον δρόμο πρέπει να αντιδράς: “Ηλία ρίχτο!!!”  

2464652

Άλλη μια τεράστια επιτυχία του επιτελάρχη Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής του επιτελείου του επιτελικού κράτους, αναρτήθηκε από τον ίδιο: “Με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους… Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια. Αυτονόητες ενέργειες. Που δεν παύουν, ωστόσο, να είναι χρήσιμες και αναγκαίες” ή όπως έλεγε ο Σέρλοκ Χολμς: “Στοιχειώδες Αγαπητέ μου Γουότσον!” 

“Αυτονόητες ενέργειες” δηλώνει ο Μωυσής, οι οποίες προφανώς δεν ήταν ούτε “αυτονόητες” ούτε “χρήσιμες” και διόλου “αναγκαίες” όταν ο ίδιος έκλεινε -με κλούβες- την Ηρώδου Αττικού. 
Γιατί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε η οδός στις 9 Ιουλίου 2019, για να κλείσει στην συνέχεια με νεότερη απόφαση του και να την ανοίξει ξανά πριν λίγες μέρες. 
Τρικυμία εν κρανίω;  Καθόλου. Πως αλλιώς θα εύρισκαν ευκαιρία τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να θριαμβολογήσουν για την «τρικυμία εν ποτηρίω» που πέτυχε ο Μονάρχης του Μαξίμου;

Έγραψε προφητικά ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης: “Δρόμοι παλιοί που αγάπησα/ Και μίσησα ατέλειωτα/ Κάτω απ’ τους ίσκιους/  των σπιτιών να περπατώ/ Νύχτες των γυρισμών αναπότρεπες/ Κι η πόλη νεκρή” και είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει δρόμους παλιούς που αγαπήσαμε και παλέψαμε για να ‘ναι ανοιχτοί και ανοίγει άλλους που μισήσαμε ατέλειωτα, καθιστώντας την χώρα νεκρή.

Κλείνει τον δρόμο στην δημόσια υγεία και ανοίγει λεωφόρους στην ιδιωτική, με αποτέλεσμα οι νεκροί από την πανδημία να αριθμούνται στις 15.000 σήμερα, τα νοσοκομεία (με εξαίρεση τους θερινούς μήνες) να έχουν γίνει μονοθεματικά και ο Ευρωβουλευτής της κυβέρνησης Γ. Κύρτσος να παραδέχεται ότι “τους τελευταίους μήνες είμαστε σταθερά στη χειρότερη τετράδα στην ΕΕ-27, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την καλύτερη τριάδα, στην αρχή αντιμετώπισης της πανδημίας, διολισθήσαμε σταδιακά στη χειρότερη τετράδα. Το χειρότερο, μοιάζουμε συμβιβασμένοι με την πτώση”. 

Κλείνει τον δρόμο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 40.000 νέους  καταστρέφοντας τα όνειρα τους, αφού προηγουμένως έχει ανοίξει διάπλατο τον δρόμο στα ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολλέγια με την εξομοίωση των πτυχίων τους με τα δημόσια πανεπιστήμια, διευρύνοντας έτσι  την πελατειακή δεξαμενή των ιδιωτών, μιλώντας μάλιστα η ανάλγητη Κεραμέως “για μια μεταρρύθμιση που προσφέρει οφέλη σε όλους” και στη συνέχεια δηλώνει: “Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια. Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά”.

Σωστά, δεν θα εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3 (που είναι απολύτως ψευδές ότι πριν την ΕΒΕ γινόταν κάτι τέτοιο) αλλά φυσικά και θα μπορούν -χωρίς καμία βάση- να εισάγοντα στα Ιδιωτικά κολέγια, αρκεί να ξεπουλιέται η οικογένεια για να πληρώνει τα πανάκριβα δίδακτρα. 
Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση θα βοηθήσουν όχι  οι σπουδές αλλά το όνομα και η καταγωγή, σε όσους βεβαίως είναι πορφυρογέννητοι.

Λίγες μέρες πριν ο επενδυτικός κολοσσός CVC Capital Partners που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική και κατέστησε το κερδοσκοπικό fund κυρίαρχο της ελληνικής αγοράς σε ιδιωτική υγεία και ασφάλιση, προσέλαβε σαν investors relation manager την κόρη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Σοφία, στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Τελικά «όλα είναι δρόμος» και όταν σου κλείνουν τον δρόμο πρέπει να αντιδράς:

“Ηλία ρίχτο!!!”  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Αργυρός αφιέρωσε τραγούδι στη Μαρινέλλα στο θρυλικό Royal Albert Hall του Λονδίνου (video)

αργυρος μαρινέλα

Ο Αργυρός αφιέρωσε τραγούδι στη Μαρινέλλα στο θρυλικό Royal Albert Hall του Λονδίνου (video)

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός πραγματοποίησε μεγάλη συναυλία το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου στο θρυλικό Royal Albert…

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο οδηγός της μηχανής μετά από τη σύγκρουση με λεωφορείο!

τροχαιο κτελ

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο οδηγός της μηχανής μετά από τη σύγκρουση με λεωφορείο!

Τραγική ήταν η κατάληξη του τροχαίου, που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27/9) στη Θεσσαλονίκη…

Θάνατος μετανάστη στο Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα: Μαζική πορεία για τον θάνατο του 37χρονου (video)

πορειαμεταναστης

Θάνατος μετανάστη στο Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα: Μαζική πορεία για τον θάνατο του 37χρονου (video)

Η υπόθεση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκαν…