Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώνεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, νέος πρόεδρος το Μάρτιο

Ολοκληρώνονται σήμερα, Κυριακή, οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου και των…

Ολοκληρώνονται σήμερα, Κυριακή, οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου και των κορυφαίων στελεχών, η εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού «να οργανωθεί για τον Μάρτιο» απέφυγε όμως να επαναλάβει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, λέγοντας απλώς ότι «θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι».

Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου

Η υπεράσπιση της κυβερνητικής διετίας κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του πέτυχε το μείζον, δηλαδή να μην καταρρεύσει, όπως είπε, η ελληνική οικονομία και να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη ΝΔ ότι όχι μόνο άφησε κατεστραμμένη την ελληνική οικονομία, αλλά μέχρι και δυο ημέρες πριν τις εκλογές έλεγαν ότι το έλλειμμα ήταν 6 τοις εκατό αλλά και τη συντηρητική ηγεσία της ΕΕ, για την οποία είπε ότι δεν αντιμετώπισε την κρίση εγκαίρως και με τόλμη.

«Η χώρα θα έπρεπε να είχε χρεοκοπήσει από τις 19 Μαΐου του 2010. Δεν έγινε και αυτό είναι κατόρθωμα» είπε, υποστηρίζοντας ότι «η μάχη συνεχίζεται από την κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία το ΠΑΣΟΚ στηρίζει». «Δεν διαφύγαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας αλλά τον αποφύγαμε», υποστήριξε.

«Ένα μέρος του τραπεζικού συστήματος νομίζει ότι μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις» είπε «και αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσει η οποία ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκλέγει. Αποφύγαμε, μέχρι σήμερα, τη χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά αποτύχαμε στα μικρά και τα καθημερινά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής και απολογισμού.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρότασή του για εκλογή νέου αρχηγού μετά την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές τις οποίες προσδιόρισε χρονικά στο τέλος Απριλίου.

Αποκαλύψεις Βενιζέλου για PSI

Στην αποκάλυψη ότι το βράδυ της Πέμπτης, στη συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, όλα ξαναπαίχτηκαν και όλα ξανακερδήθηκαν για το PSI προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως από την έκβαση του PSI εξαρτάται το αν η Ελλάδα θα απαλλαγεί από 100 δις ή 47 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ δημόσιο χρέος.

Ακόμη τόνισε πως από την επιτυχή έκβαση των διαδικασιών αυτών θα εξαρτηθεί εάν ο προϋπολογισμός του 2012, θα ελαφρυνθεί από το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους κατά ένα ποσό γύρω στα 4 δις, δηλαδή γύρω στις 2 ποσοστιαίες μονάδες του σημερινού ΑΕΠ.

Απλησίαστα τα ενοίκια για τους φοιτητές: «Το λιγότερο 500 ευρώ ένα διάρι στου Ζωγράφου» (video)

5363705

Απλησίαστα τα ενοίκια για τους φοιτητές: «Το λιγότερο 500 ευρώ ένα διάρι στου Ζωγράφου» (video)

Οι νέοι φοιτητές ψάχνουν σπίτια στις πόλεις που περάσαν με την αναζήτηση, ωστόσο, να είναι…

Χαλκιδική: Γιατροί είδαν βίντεο στο Youtube για να αφαιρέσουν δαχτυλίδι από χέρι ασθενούς και τελικά ήρθε… ηλεκτρολόγος (video)

hlektologos

Χαλκιδική: Γιατροί είδαν βίντεο στο Youtube για να αφαιρέσουν δαχτυλίδι από χέρι ασθενούς και τελικά ήρθε… ηλεκτρολόγος (video)

Απίστευτο περιστατικό στο κέντρο υγείας του Νικήτη στη Χαλκιδική με πρωταγωνιστή έναν ασθενή και έναν…