Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινος» ο Θοδωρής Τσελίδης – Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Ο αθλητής του τζούντο χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Παρίσι νικώντας στον τελικό τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακχλισβίλι

6284093

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 χάρισε, την Τετάρτη (31/07), ο Θοδωρής Τσελίδης στην κατηγορία -90 κιλών στο τζούντο ανδρών και αυτό είναι χάλκινο.

Πιο συγκεκριμένα ο Θοδωρής Τσελίδης επικράτησε του Ισπανού Τριστάνι Μοσακχλισβίλι στον τελικό των ρεπεσάζ και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της αναμέτρησης πέτυχε βαζάρι εναντίον του αντιπάλου του όντας πιο επιθετικός και έτσι ο Ισπανός Τριστάνι Μοσακχλισβίλι δέχθηκε την πρώτη παρατήρηση (σίντο).
Ο Θοδωρής Τσελίδης είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια του Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατί αλλά και του νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης Νεμάνια Μαϊντόβ από τη Σερβία.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης είναι Έλληνας τζουντόκα με καταγωγή από την Οσετία της Ρωσίας.

Μάλιστα, ο αθλητής κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς στην Ταραγόνα.

Ο Θοδωρής Τσελίδης είχε κατακτήσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 που έγινε στη Σόφια, το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 στο Οράν, αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο Γκραντ Σλαμ της Τασκένδης πριν από μερικούς μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Μύκονος: Τουρίστρια ανέβασε στο TikTok το «τρελό» ποσό που χρειάστηκε για μια εβδομάδα με τον σύντροφό της (video)

Αποκάλυψη από αντιπρόεδρο της Βουλής: «Η Αθηνά Λινού χειροκροτούσε τον Γεωργιάδη από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σαντορίνη: Το απίστευτο μήνυμα μαγαζιού σε ντόπιους – «Μη σηκώνεστε για να κάτσουν οι τουρίστες»