Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η διάσημη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατακεραύνωσε τη ΔΟΕ για την πυγμάχο με ανδρικά χρωμοσώματα (video)

Πραγματικό σοκ προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν στον σημερινό αγώνα πυγμαχίας μεταξύ της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι και του Αλγερινού τρανς, Ιμάν Κελίφ.

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 μετά από έναν εξαιρετικά αμφιλεγόμενο αγώνα πυγμαχίας στον οποίο συμμετείχε
πυγμάχος  με ανδρικά χρωμοσώματα από την Αλγερία, Ιμάν Κελίφ. Η  Κελίφ, η οποία είχε προηγουμένως αποκλειστεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, έλαβε άδεια να αγωνιστεί στην κατηγορία πυγμαχίας γυναικών, μια απόφαση που προκάλεσε σημαντικές επικρίσεις.

Στον αγώνα, η  Κελίφ αντιμετώπισε την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι, αλλά ο αγώνας διακόπηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αφού δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο, η  Καρίνι ζήτησε τάιμ άουτ πριν εγκαταλείψει εντελώς τον αγώνα μόλις 46 δευτερόλεπτα. Εμφανώς συγκινημένη, η Καρίνι αργότερα απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, εξηγώντας με δάκρυα την απόφασή της. «Δεν ήμουν σε θέση να τελειώσω τον αγώνα. Ένιωσα έναν δυνατό πόνο στη μύτη μου και είπα [στον εαυτό μου] για την εμπειρία που έχω και την ωριμότητα ως γυναίκα που έχω, ελπίζω το έθνος μου να μην το πάρει άσχημα, ελπίζω ο μπαμπάς μου να μην το πάρει άσχημα – αλλά σταμάτησα. Θα μπορούσε να ήταν ο αγώνας της ζωής μου, αλλά έπρεπε να διαφυλάξω τη ζωή μου εκείνη τη στιγμή», δήλωσε στην Telegraph.

Ο αγώνας προκάλεσε ευρεία καταδίκη της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να επιτρέψει στην Κελίφ να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών. Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έγραψε στο X: «Η Καρίνι και άλλες αθλήτριες δεν θα έπρεπε να έχουν εκτεθεί σε αυτή τη σωματική και ψυχολογική βία». Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επέκρινε επίσης τον αγώνα, δηλώνοντας: «Οι αθλητές που έχουν ανδρικά γενετικά χαρακτηριστικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε αγώνες γυναικών».

 

Η  διάσημη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκεξέφρασε την οργή της μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο X. «Αυτό δεν είναι αθλητισμός», έγραψε. Κατακεραύνωσε τη ΔΟΕ, κατηγορώντας την ότι απέτυχε να προστατεύσει τις αθλήτριες.

Το περιστατικό αναζωπύρωσε τη συζήτηση σχετικά με τη συμπερίληψη των τρανς αθλητών στα γυναικεία αθλήματα, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι υπονομεύει τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια των αθλητριών.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιος Χρήστου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο! (video)

χρηστουwiner

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιος Χρήστου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο! (video)

Μετά από μια φανταστική εμφάνισή του στον τελικό των 200μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου πήρε…