Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης (photos)

Έτοιμη η ελληνική αποστολή για την τελετή έναρξης στο Παρίσι

AP Paris Olympics

Σε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι πλωτή, καθώς θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Σηκουάνα, ανάβει απόψε στο Παρίσι  η φλόγα των τριακοστών τρίτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για τις 20:24 ώρα Ελλάδος, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του πύργου του Αΐφελ.

Στο Παρίσι 45.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν δημιουργήσει έναν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από την πόλη.

H Τελετή θα αρχίσει  από την περίφημη γέφυρα του Άουστερλιτς του Σηκουάνα και θα ολοκληρωθεί στους κήπους, τα σιντριβάνια και τις πλατείες στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, στο Τροκαντερό, όπου ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος- έκπληξη θα ανάψει τον βωμό στο στάδιο.

Ένας στολίσκος, μήκους τεσσάρων μιλίων, από 90 σκάφη θα μεταφέρει περί τους 10.500 αθλητές από 200 κράτη του κόσμου.

Μία γιορτή με 3.000 χορευτές, τραγουδιστές, καλλιτέχνες κάθε είδους που θα βρίσκονται πάνω σε διάφορες γέφυρες και μνημεία. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να αποφύγουν τα τετριμμένα και δεν θα προβάλουν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, αλλά αποφάσισαν να αλλάξουν το κόνσεπτ και να προβάλουν την ισότητα (κυρίως) και να εναρμονιστούν με το σήμερα.

Η παράσταση θα χωριστεί σε 12 διαφορετικά τμήματα, στις δύο όχθες του ποταμού, στις γέφυρες και στα κοντινά μνημεία. Μέσα στην τελετή αναμένεται να υπάρχει και ένα αφιέρωμα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019.

AP24207472157133

Η μουσική θα είναι ένα μείγμα από κλασική μουσική, παραδοσιακό «chanson française», καθώς και ραπ και electro, ενώ οι 500.000 θεατές αναμένεται να απολαύσουν τις Lady Gaga, Σελίν Ντιόν, Αγια Νακαμούρα και άλλοι καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με διαρροές, τελευταίο λαμπαδηδρόμο πιθανότατα θα βάλουν τον Ζινεντίν Ζιντάν, αν και έχουν διαρρεύσει ένα δύο ακόμη ονόματα.

100 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με όνειρα για μετάλλια στο Παρίσι

Λίγες ώρες απομένουν πριν από την επίσημη έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και επί γαλλικού εδάφους βρίσκονται οι εκατό Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που διεκδικούν μετάλλια και διακρίσεις.

Στο Ολυμπιακό Χωριό έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται τα μέλη της ελληνικής αποστολής (όπως πάντα η Ελλάδα είναι αυτήν που εμφανίζεται πρώτη) που θα παρελάσουν κι ανάμεσα τους οι δύο σημαιοφόροι μας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…