Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε Αφγανή αθλήτρια για πολιτικό μήνυμα

Φορώντας μια σημαία στην πλάτη της με την επιγραφή «Ελευθερώστε τις Αφγανές», η Ταλάς προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη

ολυ break

Η Μανίζα Ταλάς, Αφγανή αθλήτρια του breaking, προκάλεσε αντιδράσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όταν εμφανίστηκε με πολιτικό μήνυμα στον αγώνα της.

Φορώντας μια σημαία στην πλάτη της με την επιγραφή «Ελευθερώστε τις Αφγανές», η Ταλάς προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα της. Ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από τους Αγώνες.

«Η Μανίζα Ταλάς, αποκλείσθηκε επειδή παρουσίασε ένα πολιτικό μήνυμα στα ρούχα της κατά παράβαση του κανόνα 50 του Ολυμπιακού χάρτη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αθλητικού χορού. Ο κανόνας αυτός απαγορεύει στους αθλητές να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Δεν έφυγα από το Αφγανιστάν επειδή φοβάμαι τους Ταλιμπάν ή επειδή δεν μπορώ να ζήσω εκεί, έφυγα για να κάνω ό,τι μπορώ για τα κορίτσια του Αφγανιστάν, για την ζωή μου και το μέλλον μου», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ταλάς, γεννημένη στην Καμπούλ, εγκατέλειψε το Αφγανιστάν το 2021 και κατέφυγε στην Ισπανία με τα αδέλφια της. Η νεαρή αθλήτρια ανακάλυψε το breaking μέσω διαδικτύου σε ηλικία 18 ετών και κατάφερε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρη στην ποσόστωση καθολικότητας, αφού δεν πέρασε μέσα από τα προκριματικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

«Βέλη» Τεντόγλου εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – «Δεν μας ενημερώνουν, δεν μας λένε ποτέ τίποτα» (Video)

Ενδοικογενειακή βία: Θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγο, την πεθερά και την κουνιάδα της νεαρή γυναίκα

Σπάρτη: Ο πατέρας είχε κρυφό φάκελο με ντοκουμέντα από τον βιασμό της 9χρονης (video)

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου και η «ανήξερη» Θεοδώρα Τζάκρη

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου και η «ανήξερη» Θεοδώρα Τζάκρη

«Φωτιά» είχαν πάρει ήδη από την Παρασκευή τα τηλέφωνα (συγκεκριμένων) στελεχών του προεδρείου της ΚΟ…

Καύσωνας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Φόβος για πιθανά mega fires

Καύσωνας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Φόβος για πιθανά mega fires

Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας…