Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίθεση δημοσιογράφων κατά της «ασημένιας» Σάλβα Νασέρ

Μια πολύ άδικη επίθεση δέχθηκε η ασημένια Ολυμπιονίκης Σάλβα Εΐντ Νασέρ, που αντί να ασχολούνται με την κατάκτηση της στο αγώνισμα των 400 μέτρων, και να της δίνουν συγχαρητήρια, Ιρλανδοί δημοσιογράφοι, τις υπενθύμιζαν τις παλαιότερες υποθέσεις αποφυγής ελέγχων για ντόπινγκ.

Screenshot 2024 08 10 182137

H 24χρονη είχε αποκλειστεί με διετή αποκλεισμό, και δεν είχε λάβει μέρος συμμετοχής ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 στο Ρίο. Η ίδια τόνιζε ότι είχε αποφύγει δύο drug tests, με τους δημοσιογράφους να εναντιώνονται και να την στήνουν στην γωνία λέγοντας της πως είναι τέσσερα, και συνέχισαν προκαλώντας την για το παρελθόν της, αντί να την συγχαίρουν.

“Τιμωρήθηκες με διετή αποκλεισμό και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι έτρεξες καθαρή απόψε” ήταν η πρώτη ερώτηση, με την Σάλβα Εΐντ Νασέρ να απαντάει πως: “Έχω περάσει όλα τα τεστ, δεν έχω τίποτα να αποδείξω, γιατί ούτως ή άλλως θα περάσω κι άλλο τεστ μετά από αυτή τη συνέντευξη. Ευχαριστώ τον Θεό, δεν έχω κάτι να αποδείξω”.

Αμέσως μετά, δεύτερος Ιρλανδός δημοσιογράφος την ρώτησε: “Με δεδομένο ότι δεν σεβάστηκες την αξία των καθαρών αγώνων, χάνοντας τέσσερα drug tests σε διάστημα 12 μηνών, θεωρείς ότι είναι δίκαιο απέναντι στις υπόλοιπες αθλήτριες το γεγονός ότι σου επιτράπηκε να αγωνιστείς απόψε;”. Η Σάλβα Εΐντ Νασέρ απάντησε πως: “Ποτέ δεν προσπάθησα να χάσω drug test, γιατί δεν είχα κάτι να κρύψω. Ήταν λάθη που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει. Αυτό που εγώ ξέρω είναι πως τιμωρήθηκα άδικα. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σήμερα εδώ”.

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου και η «ανήξερη» Θεοδώρα Τζάκρη

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου και η «ανήξερη» Θεοδώρα Τζάκρη

«Φωτιά» είχαν πάρει ήδη από την Παρασκευή τα τηλέφωνα (συγκεκριμένων) στελεχών του προεδρείου της ΚΟ…

Καύσωνας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Φόβος για πιθανά mega fires

Καύσωνας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Φόβος για πιθανά mega fires

Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας…