Ολυμπιακοί Αγώνες: Καυστική η Στεφανίδη κατά της διαιτησίας στην ξιφασκία – αποθέωσε την Δώρα Γκουντούρα

Στο πλευρό της Δώρας Γκουντούρα στάθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την αμφιλεγόμενη ήττα της πρώτης στο ολυμπιακό τουρνουά ξιφασκίας.

goudoura2

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε τον αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η Κατερίνα Στεφανίδη, τονίζοντας πως η αθλήτρια της ξιφασκίας «δεν έχασε» κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή της στο Instagram, η Κατερίνα Στεφανίδη σχολίασε με νόημα: «Δεν νομίζω ότι η Δώρα Γκουντούρα σήμερα έχασε. Εκτός αν έχω πρόβλημα στα μάτια». Υπενθυμίζεται ότι η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε στη φάση των «8» της σπάθης γυναικών από τη Μανόν Απίτι Μπρουνέ (Γαλλία), ύστερα από διαιτητικές αποφάσεις που ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

 

Κατερίνα Στεφανίδη, Δώρα Γκουντούρα, Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ολυμπιακοί Αγώνες

 

Μέχρι τους «8» η Δώρα Γκουντούρα με παράπονα για τη διαιτησία

Η Δώρα Γκουντούρα άρχισε, τη Δευτέρα (29/7), την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι από τη φάση των «32», στο αγώνισμα της σπάθης γυναικών.

Αναλυτικά, η Δώρα Γκουντούρα αντιμετώπισε στο ταμπλό των «32», για το τουρνουά της ξιφασκίας, την Πάμελα Μπρίντ’Αμουρ από τον Καναδά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της μιας και ήδη μετά την πρώτη περίοδο προηγείτο με 8-0. Εν συνεχεία, η δεύτερη περίοδος της αναμέτρησης απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και έτσι η Δώρα Γκουντούρα συνέτριψε την Καναδή αντίπαλό της με 15-3, τσεκάροντας την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά.

 

Λίγη ώρα αργότερα, η Δώρα Γκουντούρα προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της ξιφασκίας, στο αγώνισμα της σπάθης γυναικών.

Συγκεκριμένα, η Δώρα Γκουντούρα δεν άφησε πολλά περιθώρτια στην αντίπαλό της, Σεσίλια Μπερντέρ από τη Γαλλία, και στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 8-3. Η κατάσταση φυσικά δεν άλλαξε στη συνέχεια της αναμέτρησης και έτσι η Δώρα Γκουντούρα επικράτησε με 15-7, παίρνοντας το εισιτήριο για την οκτάδα του ολυμπιακού τουρνουά.

Η πορεία της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 σταμάτησε στα προημιτελικά καθώς ηττήθηκε με 15-13 από τη Μανόν Απίτι Μπρουνέ (Γαλλία), έχοντας όμως δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Πάντως, σε σχετικές δηλώσεις της στην ΕΡΤ, μετά τον πικρό αποκλεισμό της, η Δώρα Γκουντούρα ανέφερε: « Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια, είναι εξαιρετική. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία, θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύνατων. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να δω κάποια χτυπήματα, όταν ηρεμήσω και τα δω πιο καθαρά».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι το ματς θα μπορούσε να πάει στα 14 όλα και να κριθεί στον πόντο με την κρίση του διαιτητή. Παρ’ όλα αυτά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, εμένα ο στόχος μου ήταν να έρθω να… Δες είναι στενοχώρια, είναι συγκίνηση. Συγχωρέστε με. Εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται εδώ, εμένα το μετάλλιο βρίσκεται κάθε ημέρα στην προπόνηση».

Oλυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Τεντόγλου έγιναν… ξεναγοί στο Ολυμπιακό Χωριό (video)

tentoglou Karalis scaled 1

Oλυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Τεντόγλου έγιναν… ξεναγοί στο Ολυμπιακό Χωριό (video)

Ίσως το πιο… κουλ δίδυμο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εμμανουήλ Καραλής – Μίλτος…

Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

ΕΝΟΡΓΑΝΗ 1

Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην νέα υπόθεση «metoo» που συγκλονίζει το χώρο της ενόργανης γυμναστικής,…

Πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική: Εντοπίστηκε σε μονάδα με αιγοπρόβατα στον Ασπρόπυργο

aigo aspor

Πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική: Εντοπίστηκε σε μονάδα με αιγοπρόβατα στον Ασπρόπυργο

Στη μία από τις δύο κτηνοτροφικές μονάδες του Ασπροπύργου που είχαν τεθεί σε καραντίνα τις…